Nederlands+onderzoek%3A+meer+eventbudget%2C+groei+events+zet+door%21
Nieuws

Nederlands onderzoek: meer eventbudget, groei events zet door!

EVENEMENTENLOCATIE OPDRACHTGEVER - Daar istie weer: het High Profile Locaties Locatieonderzoek. Onze conculega's van High Profile Locaties lieten voor het vijfde achtereenvolgende jaar Effectmeting.nl onderzoek doen onder opdrachtgevers van evenementenlocaties. Dé conclusie uit het onderzoek: 'Het gaat buitengewoon goed met de eventbranche: meer budget en meer events'.

In vijf jaar tijd bleek 2016 het jaar met de meeste events. Daar moet natuurlijk wel de meetlat van de lastig economische jaren achter ons naast gelegd worden. Maar, buiten kijf, er zit een prachtige stijgende lijn in de budgetten die besteed worden aan evenementen, locaties en het groeiend aantal evenementen. Het onderzoeksteam kijkt zelf ook op die manier terug naar het eerste onderzoek in 2012: 'In die tijd verkeerde Nederland nog volop in recessie en stonden evenementen en locaties erg onder druk. Jaar na jaar krabbelde de evenementenbranche iets verder uit het slop.'

Groeiende budgetten, stijgend aantal events


Waar opdrachtgevers in 2012 nog met bijna de helft aangaven te maken te hebben met krimpende budgetten, is er nu ruim een derde die hun eventbudget zag stijgen. Slechts 14% moest het afgelopen jaar budget inleveren. Gemiddeld groeide het aantal evenementen van de opdrachtgevers met 10 evenementen: van 17 in 2012 naar 27 in 2016. Als kers op de taart: 30% verwacht een verdere groei van het evenementenbudget. Slechts 1 op de 8 verwachten een krimp.

Ook goed om te weten: waar in 2013 nog bijna 4 op de 5 opdrachtgevers de prijs als doorslaggevend noemde, is dat nu nog 46 procent. Wat een opdrachtgever verder het belangrijkste vindt bij een locatie:



En de meest populaire soort evenementenlocatie? Volgens de opdrachtgevers in dit onderzoek: nog altijd congreslocaties, op 1 procent genaderd door de steeds populairdere industriele evenementenlocaties (van 33% naar 42%):



© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.