Evenementen met meer dan 100 bezoekers afgelast

12-03-2020 - CORONA EVENEMENTEN - Minister Bruins voor Medische Zorg en Sport heeft zojuist in een persconferentie met het RIVM en de Minister President een verbod op evenementen van 100 mensen en meer afgekondigd. Die beslissing komt na de mededeling dat RIVM inschat de verspreiding van het virus in Nederland verder is dan ze tot nu toe konden aannemen.

Kort door de bocht: de grip op de ontwikkeling van het virus is in Nederland niet meer 'onder controle' en dat leidt tot maatregelen. Naast het verbod op evenementen van 100 personen en meer, geldt ook:

- Iedereen in Nederland blijft thuis bij klachten neusverkoudheid en/of hoesten en/of keelpijn en daarbij eventueel koorts en mijd sociale contacten in afwachting van ontwikkeling ziektebeeld. Bel pas met de huisarts als klachten verergeren.

- Evenementen / bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast (dat geldt ook voor publieke locaties als musea, concertzalen, theaters, sportclubs, etc)

- Mensen in heel Nederland: werk zo veel mogelijk thuis en/of werktijden te verspreiden, en organiseer ook op het werk geen bijeenkomsten met meer dan 100 personen 

- Bezoek aan kwetsbare personen, ouderen en personen met verminderde weerstand bepreken en aan ouderen en mensen met verminderde weerstand wordt geadviseerd om gezelschappen en het gebruik van openbaar vervoer te vermijden. 

De maatregelen gelden tot minimaal 6 april 2020.

1 Reacties

Dit is voor onze branche zeer ernstig en zal nog grote gevolgen krijgen! Een ieder veel sterkte gewenst!
Toine Dorpmans @ 12-03-2020 16:11 uur

•  Entree netwerk-evenementen van EventBranche*
•  2 keer per jaar het EventBranche halfjaarboek
•  4 keer per jaar een kennisdossier
•  Plaats jouw eigen nieuws
•  Korting op het plaatsen van vacatures
•  Bedrijfsvermelding op www.evenementorganiseren.nl.

*uitgezonderd o.a. Gouden-Giraffe, de BeachBrancheBarbecue. Voor enkele evenementen naast onze 4 reguliere bijeenkomsten vragen wij een entree- of ticketfee.

Alle reden om NU lid te worden, want in april 2021 verschijnt het eerst dubbeldikke halfjaarboek met alle houvast, inzichten, kansen, trends en ontwikkelingen voor live, experience en events van morgen...

LEES HIER UITGEBREID WAT HET LIDMAATSCHAP INHOUDT

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners