Evenement organiseren: checklist en stappenplan voor een evenement

Ga nu direct door naar EVENEMENTORGANISEREN.nl

 

 

Evenement organiseren? In dit handige dossier vindt u alles over eventorganisatie: het organiseren van een evenement.

Een checklist voor de organisatie van een event volgens een stappenplan: Evenementenorganisatie is een zoektocht naar het juiste evenementenbureau, de juiste evenementenlocatie, de juiste toeleverancier voor uw evenement en is het om handig om een korte checklist voor de organisatie van uw evenement bij de hand te hebben.

EventBranche.nl wil met dit dossier de vele opdrachtgevende bedrijven houvast geven: waar moet een opdrachtgever aan denken bij het organiseren van een evenement en wat moet er gebeuren om van de organisatie van een event een doordachte klus te maken? Naast dit dossier is er inmiddels ook een complete site met tips, kennis en expertise voor organisatoren van evenementen, aangevuld met een compleet aanbod van evenementenbedrijven. Op EvenementOrganiseren.nl vindt u werkelijk alles voor een geslaagd evenement, inclusief een checklist voor evenementen, een budgettool voor events en een draaiboek voor evenementen.

Zoekt u werk binnen de organisatie van evenementen en bent u op zoek naar vacatures om uw baan te realiseren? Kijk dan hier: Evenementen Vacatures Zoekt u een opleiding in de evenementenorganisatie? Kijk dan hier: Evenement Opleiding

CHECKLIST EN STAPPENPLAN START DIRECT:

Evenement organiseren: 1. doelstelling en doelgroep

Geen evenement zonder doelstelling! Een zakelijk evenement dat geen duidelijk gedefinieerde doelstelling heeft, moet niet georganiseerd worden. Een kort stappenplan en checklist bij het organiseren van evenementen om vanuit de doelstelling te organiseren.
Lees meer >>
 

Evenement organiseren: 2. het evenementenbureau

Als het opdrachtgevende bedrijf besloten heeft de organisatie van een evenement extern uit te besteden, blijft het een lastige klus om het juiste evenementenbureau te vinden. Ook als u slechts een deel van de organisatie uitbesteedt, doet u er goed aan een kwalitatief bureau te selecteren.
>> Lees meer

Evenement organiseren: 3. Evenementenlocatie

Naast de rationele afmetingen en cijfers hebben veel evenementenlocaties ook een bijzondere emotionele waarde: van sfeervol tot zakelijk en van trendy modern tot industriële evenementenlocatie. Welke evenementenlocatie u ook kiest, zorg er voor dat de accommodatie voldoet aan de eisen voor uw evenement en niet andersom.
>> Lees meer

Evenement organiseren: 4. Partycatering

"Al is de artiest nog zo goed en zo bekend, als de soep lauw is, is het toch een slecht evenement." Een tegeltjeswaarheid, die aangeeft hoeveel invloed catering kan hebben op het eindoordeel van een evenement.
>> Lees meer
 

Evenement organiseren: 5. Toeleveranciers

Ieder evenement kent zo zijn eigen toeleveranciers. Van audiovisuele bedrijven tot ballonblazers en van decorateurs tot vervoersbedrijven, de diverse schakels maken van uw evenement een goed evenement. Gebruik de expertise van deze verschillende toeleveranciers door ze tijdig om tafel te zetten.
>> Lees meer

Evenement organiseren: 6. Evalueren, meten, enqueteren Return on Investment

Een evenement organiseren zonder een Return on Investment-gedachte? Zinloos zegt Elling Hamso. De 'return' moet op de lange termijn altijd winst opleveren anders is geen zakelijk evenement...Dat de meting de ene keer stopt bij een tevredenheidsonderzoek nadat relaties in de watten zijn gelegd prima. Maar meet! Denk en organiseer uw evenementen altijd vanuit een doelstelling en het behalen van dat doel. Hamso zet het in een paar minuten uiteen:

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners