Apps worden massaal geadopteerd door de evenementenbranche

26-03-2018 - De keuze van de juiste app voor uw evenement is reuze. The Event App Bible zette maar liefst 130 apps op een rij. In het bijbehorende onderzoek, onder eventmanagers, naar eventapps zijn een aantal interessante uitkomsten te zien. 91% van de respondenten vindt eventapps relevant. 45% maakt ook zelf al actief gebruik van apps, dit percentage zal blijven groeien het komende jaar.

Eerder verschenen op EventManagerBlog: 131 Event Apps Compared: (Quickly) Choose the Best App for Your Event

EventBranche mag als enige platform in Nederland gebruik maken van de kennis en kunde van EventMB. Zo ook mogen wij u de uitkomsten presenteren van het grote onderzoek naar eventapps. 2400 respondenten werkten hieraan mee, waarmee zij kunnen garanderen dat de uitkomsten valide zijn. De resultaten tonen aan dat het gebruik van evenementen nog steeds een 'big deal' is en blijft voor evenementen. Ondanks dat het nieuwe er af is, blijven de apps waarde toevoegen.

Relevantie van apps tijdens uw evenement 
Evenementmanagers geven massaal aan dat apps nog steeds relevant zijn, tegenover 9% van de respondenten die denken dat het tegenovergestelde waar is. Wel is er enige verwarring onder de gebruikers, mede door de grootte van het aanbod. 


Het groeiende gebruik van apps
Bijna de helft van de ondervraagden gebruiken al evenementen apps.  26% van de ondervraagden overweegt apps te gaan gebruiken, dit belooft een groei van app gebruik in de toekomst. Apple App Store 


Eerder namen wij van EventBranche u mee in de ontwikkelingen in de Appstore van Apple. Apple kondigde aan harder op te gaan treden tegen de wildgroei van nagenoeg identieke apps in de Appstore. Hieronder kunt u het interview met Jasper van Blerk van Twoppy en Appendee terugkijken. 
Minder dan een derde van de ondervraagde evenementplanners (30%) gaf aan op de hoogte te zijn van de veranderingen in het App Store-beleid van Apple. Of dit het gebruik van de evenement- apps daadwerkelijk zal veranderen geeft 70% aan niet zeker te zijn van de effecten van deze verandering, zoals in onderstaande tabel te zien. 
Binnenkort leest u meer uitkomsten uit het onderzoek, houd de website in de gaten. 

Download The Event App Bible 2018 hier:
 131 Event Apps Compared: (Quickly) Choose the Best App for Your Event first appeared on EventMB

More about eventmarketing on EventMB

 

 

EventBranche.nl is trots onderdeel van het EventMB-netwerk

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer

•  Entree netwerk-evenementen van EventBranche*
•  2 keer per jaar het EventBranche halfjaarboek
•  4 keer per jaar een kennisdossier
•  Plaats jouw eigen nieuws
•  Korting op het plaatsen van vacatures
•  Bedrijfsvermelding op www.evenementorganiseren.nl.

*uitgezonderd o.a. Gouden-Giraffe, de BeachBrancheBarbecue. Voor enkele evenementen naast onze 4 reguliere bijeenkomsten vragen wij een entree- of ticketfee.

Alle reden om NU lid te worden, want in april 2021 verschijnt het eerst dubbeldikke halfjaarboek met alle houvast, inzichten, kansen, trends en ontwikkelingen voor live, experience en events van morgen...

LEES HIER UITGEBREID WAT HET LIDMAATSCHAP INHOUDT

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners