10 event app trends: FOMO, Privacy en Fitness

26-04-2016 - EVENEMENTEN APP EN APPLICATIES - Technologische ontwikkelingen en de vraag naar meer interactie tussen organisator en bezoeker, vergt steeds meer van eventapps. Wat zijn de belangrijkste trends en hoe kun je bepalen of een eventapp geschikt is voor jouw evenement?

Fotocredits: Azavista Event Management Technology

Onze Engelse collega's van Eventmanagerblog.com publiceren al sinds 2012 The Event App Bible. Ook deze 2016 editie staat weer boordevol tips en trends:

1. Real Time Video: 
Het gebruik van livestreaming apps om events real time kracht bij te zetten stijgt. Periscope en Facebook Live zijn mateloos populair en geven gebruikers al de mogelijkheid om te laten zien wat zij op een evenement ervaren. Met de komst van virtual reality wordt dit in de toekomst naar een nog hoger plan getild.

2. Fear of missing out:
Door de 24/7 economie is de kans groot dat je iets mist zodra je niet online bent. Hier spelen eventapps handig op in door gepostte reacties en foto's automatisch door te plaatsen naar andere social media kanalen. Zo houdt de gebruiker meer tijd over en hoeven online volgers niets te missen.

3. Minder is meer!
Eventmanagers, maar ook bezoekers, zijn voorstander van simpele en duidelijke eventapps. Hoe simpeler de event app, hoe lager de drempel van accaptatie en hoe hoger het gebruik. 

>> Bekijk hier alle eventapp trends: Event App Bible 2016

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer

•  Entree netwerk-evenementen van EventBranche*
•  2 keer per jaar het EventBranche halfjaarboek
•  4 keer per jaar een kennisdossier
•  Plaats jouw eigen nieuws
•  Korting op het plaatsen van vacatures
•  Bedrijfsvermelding op www.evenementorganiseren.nl.

*uitgezonderd o.a. Gouden-Giraffe, de BeachBrancheBarbecue. Voor enkele evenementen naast onze 4 reguliere bijeenkomsten vragen wij een entree- of ticketfee.

Alle reden om NU lid te worden, want in april 2021 verschijnt het eerst dubbeldikke halfjaarboek met alle houvast, inzichten, kansen, trends en ontwikkelingen voor live, experience en events van morgen...

LEES HIER UITGEBREID WAT HET LIDMAATSCHAP INHOUDT

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners