EventBranche+Borrel+CHV+Noordkade%3A+workshop+allergenenwetgeving
Nieuws

EventBranche Borrel CHV Noordkade: workshop allergenenwetgeving

EVENTBRANCHEBORREL - De EventBranche Borrel bij CHV Noordkade in Veghel wordt om meerdere redenen zeer boeien: u krijgt een kans om de indrukwekkende nieuwe locatie te aanschouwen, volop te netwerken in het plenaire gedeelte gaan we met elkaar de discussie aan en vooraf een aantal workshops met praktijkgerichte kennis. Zo ook de workshop over de allergenenwetgeving.

>> INSCHRIJVEN VOOR DE BRANCHEBORREL EN DE WORKSHOP

Vanaf 13 december a.s. is nieuwe wetgeving van kracht met betrekking tot het verstrekken van informatie over allergenen in niet voorverpakte producten. Dit betekent in de praktijk dat ook de slager, de bakker en de cateraar op een evenement de aanwezigheid van bepaalde allergenen in onverpakte producten aan de klant duidelijk moeten maken. Weet jij hoe het precies zit en ben je voorbereid op de consequenties?

Het aantal Nederlanders met een allergie of een intolerantie voor voedingsmiddelen neemt de afgelopen jaren steeds meer toe. De nieuwe (Europese) wetgeving die daartoe is ontwikkeld en die vanaf 13 december 2014 gevolgd moet worden, breidt de plicht om informatie te geven over allergenen uit naar niet voorverpakte producten. De vraag is nu bij wie de verantwoordelijkheid ligt; de cateraar, organisator of locatie?

Het voldoen aan een verplichting om allergeneninformatie te verstrekken, begint met een grondige inventarisatie van de ingrediënten en de producten die worden gebruikt voor een maaltijd. Daarnaast is van belang dat personeel, zowel kokend als bedienend, goed geschoold is om de juiste informatie over allergenen te kunnen verstrekken. De impact van de nieuwe wetgeving is dus voor meerdere spelers groot. Marieke Kleijn-Coumans geeft tekst en uitleg. De workshop wordt mede mogelijk gemaakt door branchevereniging CLC VECTA.

>> INSCHRIJVEN VOOR DE BRANCHEBORREL EN DE WORKSHOP

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.