Effectief netwerken: 600 handshakes, 47 contact sessies en online visitekaartjes

11-04-2017 - BRANCHEBORRELS EVENEMENTENLOCATIE HOTEL - Tijdens de EventBranche Borrel die op 20 maart 2017 plaatsvond in het Worldhotel Wings in Rotterdam konden de 347 aanwezigen effectiever netwerken en kennis opdoen dankzij twee nieuwe netwerkconcepten die werden geïntroduceerd: speeddates en netwerktafels. Deze werden effectief ondersteund door de innovatieve tools van Networktables en Shake-on.

Fotocredits: Clickshots

Effectief netwerken op basis van behoefte en interesse tijdens speeddates

Soms is het voor nieuwkomers lastig om hun weg te vinden in onze ‘ons kent ons branche’. Een oplossing daarvoor waren de speeddates, waarbij nieuwkomers zich vooraf via het NetworkTables-systeem konden aanmelden voor kennismakingen met leden die al langer lid zijn van Eventbranche. Deze leden konden de aanvragen vervolgens accepteren of weigeren. Het resultaat: een persoonlijk schema waarin je precies kunt zien wie je waar en wanneer gaat ontmoeten. In een uur tijd zijn er 47 1on1-contact sessies van nieuwkomers met bestaande leden geweest.

Kennistafels tijdens de netwerkborrel
‘Hoe kunnen deelnemers relevante kennis op laten doen én gemakkelijker contact laten maken met andere bezoekers?’ Dat is iets wat we binnen EventBranche constant proberen te verbeteren. We hebben dit keer gekozen voor een aantal kennistafels. Deelnemers konden zich vooraf via het NetworkTables-systeem aanmelden voor diverse kennistafels met thema’s als: ‘Increase event-attendance by 30%’, ‘Jezelf vermarkten naar de juiste doelgroep’ en ‘Eventstyling: inspiratie & trends’. 'Het concept sloeg goed aan want binnen 4 uur na het uitsturen van de uitnodiging zaten alle netwerktafels al vol. In de uiteindelijke uitvoering zaten verbeterpunten, maar dit is zeker een onderdeel van de EventBranche Borrel (Agenda) die we nader willen onderzoeken met Networktables en waarschijnlijk vaker toe willen gaan passen’, aldus Robin van Leeuwen van EventBranche.nl.

Er zijn in totaal ruim 600 handen geschud via Shake-on en online 96 visitekaartjes uitgewisseld via Networktables.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer

Bekijk alle evenementen in de agenda »

Word lid voor 159,- euro excl. BTW

Foto gezicht

Met een jaarlidmaatschap profiteert u van vele extra's en bent u verzekerd van een plekje op onze EventBranche Borrels. 

Lid Worden

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners