Gouden+Giraffe+2021%3A+24H+Ontdek+je+Stad+van+amsterdam%26partners
Cases

Gouden Giraffe 2021: 24H Ontdek je Stad van amsterdam&partners

GOUDEN GIRAFFE EVENT AWARDS 2021 - De Gouden Giraffe Event Awards 2021 kent maar liefst 71 ingeschreven cases. De komende dagen publiceren we ze 1 voor 1 op EventBranche.nl. In de categorie Brand Events komt amsterdam&partners met 24H Ontdek je Stad. Het doel: in 24 uur je eigen stad herontdekken om zo de bewonerstrots en cultuurparticipatie te verhogen.

24H ONTDEK JE STAD

Opdrachtgever: amsterdam&partners
Categorie: Brand Events
Fysiek of online event: Fysiek
Jaar: 2019

Korte omschrijving van het event:
Tijdens de 24H evenementen kunnen bewoners hun eigen stad en/of stadsdeel verder ontdekken. circa 50 locaties als theaters, musea, broedplaatsen, winkels, bars, hotels en clubs openen hun deuren met verrassende programma’s en activiteiten. Wij brengen dit samen in 1 evenement dat 24 uur duurt.
 

Hoofddoelstelling:
De belangrijkste doelstelling van 24H is het verhogen van bewonerstrots. Daarnaast willen wij bewoners gidsen door het aanbod in de stad en cultuurparticipatie bevorderen.

Effect & Impact:

Het evenement wordt al sinds 2013 georganiseerd. Het evenement is uitgegroeid tot een succesvol event wat met een relatief klein budget elke editie gemiddeld 8.000 bezoekers trekt. Het evenement blijft groeien en trekt een breed publiek dat steeds meer een afspiegeling is van de bewoners van de wijk. het programma laat het karakter van de wijk goed zien en biedt naast culturele activiteiten ook veel workshops, activiteiten voor gezinnen en een maatschappelijk inhoudelijk programma toegespitst op het stadsdeel. Wie 24H heeft bezocht leert een stadsdeel goed kennen met alle initiatieven die er spelen. Uit recent onderzoek blijkt dat 50% drie of meer locaties heeft bezocht, 92% is voornmens 24H nog eens te bezoeken, meer dan 45% komt uit het betreffende stadsdeel. De voornaamste reden om 24H te bezoeken is het ontdekken van nieuwe plekken en 50% geeft aan het stadsdeel beter te hebben leren kennen. 


Learn from the Best: kijk mee met de 70 beste events van Nederland

Op 20 en 21 april presenteren alle ingezonden cases zich voor de Gouden Giraffe Jury. Dat gebeurt online binnen het NetworkTables Platform. Per categorie kunnen de experts in de jury hun vragen stellen. Een ongekende kans om bakken en bakken aan inspiratie op te doen van zowel online als fysieke events. Je kunt er online als publiek bij zijn. Al onze leden hebben hebben daar een uitnodiging voor gekregen. Ben je geen lid, maar wil je wel in 2 dagen super geinspireerd raken, stuur dan een mail naar Elin en word alsnog lid: elin@eventbranche.nl ovv 'LFTB meekijken'.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.