Amerpodia

Bedrijfsprofiel Amerpodia

 

Amerpodia faciliteert een viertal cultuurhuizen in hartje Amsterdam: Rode Hoed, Compagnietheater, De Nieuwe Liefde en Felix Meritis. Samen willen zij een substantiële bijdrage leveren aan het culturele en maatschappelijke leven. Als een krachtig collectief. Door de deuren te openen voor de evenementenmarkt, vinden deze podia de benodigde financiële ruimte om verder uit te kunnen groeien tot toonaangevende cultuurhuizen.

 

Met ruim 650 evenementen per jaar hebben we de juiste kennis en ervaring in huis om van jouw evenement een succes te maken. We hebben vaste producers, technici, programmamakers en een vast horecateam in dienst. Ondanks dat we vier locaties hebben, zijn we één organisatie. Je kunt dus met een vast contactpersoon al jouw evenementen in onze verschillende locaties regelen. Elke locatie heeft een eigen uitstraling, is gelegen aan de Amsterdamse grachten en goed bereikbaar. Daarnaast steun je de culturele programmering als je onze locaties huurt.

 

Onze Huizen

Rode Hoed

8 - 450 Personen                       

7 Zalen

Achter de gevels van drie statige en eeuwenoude grachtenpanden bevindt zich de Oosterhuiszaal, de grootste schuilkerk van Nederland. Samen met 5 sfeervolle en ruimtelijke break-out zalen, is Rode Hoed perfect geschikt voor conferenties met break-out sessies, social events en gala diners. De prachtige raampartijen, authentieke details en uitmuntende akoestiek maken van de Rode Hoed een karaktervolle én zeer toegankelijke, stijlvolle plek om samen te komen.

 

Compagnietheater

4-500 Personen 

5 Zalen

Deze voormalige kerk werd eind jaren ‘90 verbouwd door de wereldwijd geroemde architect Francine Houben. De traditionele elementen zoals de onbehandelde houten pilaren werden behouden. Daardoor is het een fijne locatie met een mooie mix van oude materialen en een industriële look. Het is dé perfecte plek om exclusief af te huren voor maximaal 500 mensen.              

 

De Nieuwe Liefde 

8 - 375 Personen

6 Zalen

Dit voormalige wijnpakhuis is geliefd vanwege haar architectuur en bijzondere ambiance. De locatie is voorzien van hoogstaande technische faciliteiten en is perfect geschikt voor congressen met break-out sessies en vergaderingen of workshops. De lichte ruimtelijke hal met prachtige glas-in-lood ramen en indrukwekkend trappenhuis, verbindt de verschillende verdiepingen en fungeert als het hart van de locatie.

 

Felix Meritis

10 - 999 Personen

7 Zalen

Felix Meritis wordt op dit moment grondig gerenoveerd. Deze locatie zal naar verwachting begin 2020 weer open gaan.

Het monumentale pand kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1777. Zelfs keizer Napoleon danste hier samen met zijn echtgenote Marie Louise op een sjiek bal. Na een zeer grondige renovatie zal Felix Meritis vanaf 2020 weer beschikbaar zijn voor bijeenkomsten en evenementen. Met een imposant trappenhuis, een indrukwekkend koepeldak en Korintische halfzuilen als échte blikvangers is Felix Meritis een karaktervolle plek om gasten en genodigden in stijl te ontvangen.

Vermeldingen Amerpodia

U vindt Amerpodia terug in de volgende Eventbranche Select rubrieken:
Amerpodia
Adres: Da Costakade 102
1053 WP AMSTERDAM
Telefoon: Kijk hier!
E-mail:
Website: www.amerpodia.nl/
Facebook:
Linkedin: linkedin.com/company/amerpodia/

Meer informatie?

* *

Website

Bezoek de website van Amerpodia

Kaart & route


EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners