IDTV+produceert+Nationaal+Aftelmoment+voor+17e+keer
Nieuws

IDTV produceert Nationaal Aftelmoment voor 17e keer

EVENEMENTENBUREAU PUBLIEKSEVENEMENT - Met een groots vuurwerkspektakel aan het water bij het Amsterdamse Scheepvaartmuseum is het nieuwe jaar feestelijk ingeluid. IDTV Live. produceerde Het Nationaal Aftelmoment voor de 17e keer, waarbij 10.000 mensen aanwezig waren.

Het Scheepvaartmuseum en het schip ‘De Amsterdam’ vormden het decor van de legende van de vuurvogel. Speciaal voor het Nationaal Aftelmoment hebben twee Amsterdamse kunstenaars, Jim de Ruiter en Tim Hermsen, midden op het water een grote machine gebouwd die de tijd voortstuwde. Het apparaat dreef de klok aan waarvoor de enorme stalen vuurvogel lag. Klokslag twaalf uur ging de vogel  - net als in de legende - in vlammen op. Uit zijn as herrijst een nieuwe vuurvogel die symbool staat voor het nieuwe jaar.

Het evenement werd door de NOS live uitgezonden via NPO1. Art Rooijakkers presenteerde het programma. Samen met de bezoekers keek hij naar de hoogtepunten van 2016 en telde hij af naar een nieuw jaar. De beelden gingen de hele wereld over. Zo plaatst Amsterdam zich in het rijtje van wereldsteden dat het nieuwe jaar feestelijk inluidt.

Voor dit evenement werkte IDTV samen met De Gemeente Amsterdam, NOS, Scheepvaartmuseum, NEMO, Arcam, ministerie van Defensie, het Projectbureau, Pension Homeland en de Museumhaven. Livetime Productions verzorgde tijdens het Nationaal Aftelmoment de technische productie.

 

 

 

 

 

 

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.