6+ergernissen+bij+festivals+en+hoe+deze+kunnen+worden+voorkomen
Nieuws

6 ergernissen bij festivals en hoe deze kunnen worden voorkomen

PUBLIEKSEVENEMENTEN - Festivalbezoekers tellen vaak veel geld neer voor een toegangsticket. Het laatste wat de organisatoren dan ook willen, is hen ontevreden stemmen. Toch zijn er vaak ergernissen die tot op heden nog altijd niet worden voorkomen. Evenementenbedrijf Off-Road Verhuur geeft tips uit de eventpraktijk:

1. Vertraging
Bijna niets is zo ergerlijk als een band of artiest die te laat komt opdagen. Dit heeft invloed op het festivalprogramma, waardoor men keuzes moet maken en soms noodgedwongen optredens moet missen. Vaak hebben deze vertragingen met logistiek te maken. Een mogelijke oplossing voor dit probleem is transport met een golfkar. Ze zijn licht en snel en bovendien helemaal niet duur want je kan gemakkelijk een golfkar huren. Zo verschijnen de bands en artiesten altijd op tijd op het podium!

2. Bonnetjes
Het is ondertussen 2016 en het is werkelijk ondenkbaar dat er nog festivals zijn waarop er met bonnetjes of jetons moet worden betaald. Deze zijn gemakkelijk kwijt te raken. Daarom gebruiken een aantal festivals reeds elektronische bandjes waarmee men kan betalen.

3. Dehydratie
Het volgende is misschien niet zo zeer een ergernis (alhoewel...) maar vooral een gevaarlijk probleem: uitdroging. Op elk festival zijn er wel slachtoffers die te weinig water drinken en soms zelfs moeten worden opgenomen in het ziekenhuis. Het is daarom essentieel dat de festival gangers constant worden voorzien van gratis water. Dit kan doodeenvoudig door een gator uit te rusten met watertonnen, die constant op het festival terrein rondrijden en zo dus iedereen actief van water kunnen voorzien. Dit brengt geen al te hoge kosten met zich mee, want u kan voordelig een gator huren.

4. Ongezond eten
Wanneer men moet kiezen uit frieten of loempia's als lunch of avondmaal, heeft men vaak helemaal geen honger meer. De kwaliteit van het eten op festivals laat vaak te wensen over en door bijvoorbeeld een aantal verschillende food trucks te voorzien, geeft u de bezoekers veel meer opties, wat hun humeur enkel maar ten goede komt!

5. Luidruchtige kampeerders
Niets zo ergerlijk als luidruchtige bezoekers die in het midden van de nacht de slaap verstoren. Zorg voor campingbewaking die deze onverlaten noodgedwongen de deur wijst.

6. Vuilnis
Dit spreekt voor zich. Zorg er ten allen tijde voor dat de festivalsite proper blijft, want niets verstoort de sfeer zo hard als een berg afval om de mensen heen!

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.