Het+Spaansche+Hof+heropent+als+congres%2D+en+trouwlocatie
Persberichten

Het Spaansche Hof heropent als congres- en trouwlocatie

Het Spaansche Hof in Den Haag heeft een grondige restauratie en restyling ondergaan. Op 8 februari is het monumentale stadspaleis, met 10 stijlvolle zalen voor evenementen, heropend als congres- en trouwlocatie.

De locatie is beschikbaar voor huwelijken en zakelijke bijeenkomsten zoals congressen, vergaderingen, trainingen, recepties en diners. Met 10 stijlvol ingerichte, multifunctionele zalen en een riante binnentuin is er ruimte voor gezelschappen van 50 tot 400 personen. Het Spaansche Hof ligt aan het Westeinde, één van de oudste straten van Den Haag. “Een rustige oase midden aan de rand van de binnenstad. We bieden gasten hier alle ruimte, rust en privacy voor een onvergetelijke huwelijksdag of een inspirerende zakelijke bijeenkomst”, vertelt Cheryll Jager, accountmanager bij Het Spaansche Hof.

Stijlvolle en warme uitstraling
Recent onderging Het Spaansche Hof een grondige restauratie en restyling. Dat gebeurde met oog voor de authentieke details, zoals het rococo-plafond in de Salle à manger, de vergulde ornamenten in de Balzaal en de 18de eeuwse Murano-kroonluchter in de Ontvangstzaal. “De locatie heeft haar historische, koninklijke grandeur weer terug. Tegelijkertijd hebben we moderne faciliteiten toegevoegd en het interieur gerestyled. Daarbij is gekozen voor een combinatie van natuurlijke materialen en stijlvolle kleuren. Dit geeft de locatie een hedendaagse uitstraling met een chique touch”, vertelt Cheryll.

Woning van Johan de Witt en Spaanse ambassade
Het Spaansche Hof is één van de oudste trouw- en congreslocaties van Nederland. Het werd gebouwd in 1469 door Gerrit van Assendelft, de raadsman van Keizer Maximiliaan. Door de jaren heen woonden diverse hoogwaardigheidsbekleders in de statige woning, waaronder raadpensionaris Johan de Witt. In de 17e eeuw zagen de Spanjaarden de locatie als dé ideale plek voor hun ambassade. Ze verbouwden het tot een stadspaleis met een koninklijke uitstraling: Het Spaansche Hof. Kijk voor meer informatie over deze locatie op hetspaanschehof.nl.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.