TT+Festival+in+Assen+wordt+proeftuin+voor+crowdmanagement
Nieuws

TT Festival in Assen wordt proeftuin voor crowdmanagement

PUBLIEKSEVENEMENTEN EVENEMENTENTECHNIEK VEILIGHEID - Van 22 tot 25 juni vindt het TT Festival plaats. Het evenement trekt 200.000 bezoekers naar de Drentse hoofdstad, een plaats met een inwoneraantal van 70.000. Hoe kun je deze bezoekersstromen op een veilige en effectieve manier in goede banen leiden?

Innofest, een initiatief van acht noordelijke festivals, brengt op donderdag 23 juni vijfendertig experts op het gebied van crowdmanagement bijeen voor een unieke blik achter de schermen bij het TT festival in Assen. Welke oplossingen kunnen zij vinden voor veilige bezoekersstromen in Assen?

Het TT Festival onderzoekt al jaren de mogelijkheid haar crowd op een zo effectief mogelijke manier te managen. Voor dit doel plaatsen de Universiteit Twente en BlueMark dit jaar overal sensoren die via de wifi-signalen van telefoons van de bezoekers zien hoe de bezoekers zich verplaatsen. Op initiatief van Innofest kunnen vertegenwoordigers van het regionale MKB, provincie en gemeente voor het eerst zien hoe het TT Festival met de massa’s bezoekers omgaat. Innofest bundelt bestaande en nieuwe kennis om te zorgen dat het TT Festival de komende jaren hét laboratorium wordt voor innovatieve crowdmanagement-technieken. Eurosonic Noorderslag, ook partner in Innofest, kent dezelfde uitdagingen en leert graag van de aanwezige ondernemers.

Daarom organiseert Innofest op donderdag 23 juni vier sessies over huidige en nieuwe technieken op het gebied van crowdmanagement. Universiteit Twente en BlueMark delen hier hun ervaringen met het sensornetwerk dat wifi signalen opvangt. Vervolgens presenteert Sensor City welke mogelijkheden het bestaande sensornetwerk van Assen biedt. Alledaags uit Groningen vertelt over iBeacontechnologie en de TU Delft deelt haar ervaringen uit Amsterdam. De universiteit werkt daar al jaren aan een systeem dat data verkregen door o.a. camera’s, sensoren en drones voor verschillende diensten in één dashboard beschikbaar kan maken. Na de sessies vertellen TT Festival en Eurosonic Noorderslag over hun eigen uitdagingen op het gebied van crowdmanagement. Met als uiteindelijk doel: Hoe kunnen alle aanwezigen elkaar versterken?

Over Innofest
Innofest is een consortium van acht festivals uit Noord-Nederland. De deelnemende festivals stellen hun festivalterrein open als een levend laboratorium. Start-ups, bedrijven, ondernemers en studenten komen samen op de festivals om hier (maatschappelijk verantwoorde) prototypes te testen en oplossingen te bedenken voor de uitdagingen waar festivals en ondernemers uit de regio zelf mee te maken hebben.

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.