Skateboardbakkerij+gaat+plastic+afval+op+festivals+tegen
Nieuws

Skateboardbakkerij gaat plastic afval op festivals tegen

PUBLIEKSEVENEMENTEN DUURZAAM - Pluk, het platform voor deals met een goed verhaal, toert deze zomer samen met start-up Plastic Whale langs verschillende festivals met een ‘WasteBoardbakkerij’. Bezoekers kunnen plastic flessendoppen inleveren, die vervolgens ter plekke worden omgesmolten tot skateboard. Op deze manier leveren zij een bijdrage aan de doelstelling van drie festivals om het plastic afval van bezoekers terug te dringen en om te zetten in iets positiefs.

Het publiek kan de boards winnen die tijdens de festivals uit de bakkerij rollen. Ook wordt er één WasteBoard gesigneerd door de aanwezige dj’s en artiesten en vervolgens verloot via pluk.nl. WasteBoards zijn hoge kwaliteit skateboards, samengesteld uit 750 plastic dopjes per board. Ieder WasteBoard is uniek, doordat de dopjes allemaal een andere kleur hebben. Ze zijn ontworpen door de Nederlandse start-up Plastic Whale, die plastic afval verwerkt tot nieuwe producten. 

Een festivalbezoeker laat gemiddeld ruim 2 kilo afval achter op het festivalterrein. Veel van dit afval kan echter vermeden of hergebruikt worden. Pluk biedt met de WasteBoardbakkerij een concreet en speels voorbeeld van hoe plastic herbruikt kan worden.

De tour wordt op 4 juni afgetrapt op het Amsterdam Open Air Festival. Daarna volgen Solar en DGTL tijdens het Amsterdam Dance Event.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.