Pure+beleving+tijdens+interactieve+virtual+reality+wijnproeverij
Nieuws

Pure beleving tijdens interactieve virtual reality wijnproeverij

VIRTUAL REALITY - EventBranche.nl heeft al veel geschreven over hoe virtual reality beleving en events alleen nog maar versterkt. Het kan zelfs nog veel verder gaan: een wijnproeverij in virtual reality...

Een kijkje nemen in de wijngaarden van Bodegas Vicente Gandía of een rondleiding door de kelders onder leiding van eigenaar Javier Gandía, terwijl je zijn wijnen proeft: binnenkort hoeven we daar niet meer voor naar Valencia. Wijnimporteur Oud Reuchlin & Boelen ontwikkelde in samenwerking met het Spaanse wijnhuis een nieuwe manier van wijnbeleving: samen maakten ze een Virtual Reality film waarbij je door middel van een VR bril op interactieve wijze wijnen kunt proeven. Oud Reuchlin & Boelen lanceert deze wereldprimeur op de Horecava van 9 t/m 12 januari in de RAI Amsterdam.

Een virtueel kijkje in de wijngaard
In de film – die door middel van een VR bril en een smartphone bekeken kan worden – leidt Javier Gandía je door de interactieve proeverij. In o.a. de wijngaarden, proef je zijn frisse witte of rosé wijnen en in het wijnmuseum met kunsttonnen of in de kelder tussen de vaten proef je samen zijn rode wijnen door. Marcel Just de la Paisières, brand manager bij Oud Reuchlin & Boelen vertelt: ‘De beleving of het verhaal achter een wijn wordt voor onze klanten en de consument steeds belangrijker”. Virtual Reality is enorm in opkomst in verschillende sectoren, maar  kan volgens ons ook goed door wijnwinkels en horecagelegenheden ingezet worden om mensen een unieke beleving te bieden tijdens het wijnproeven. Met die gedachte in het achterhoofd, hebben we deze VR film samen met Vicente Gandía en Sky Movies ontwikkeld. Wij bieden zo de eerste écht interactieve proeverij aan onze afnemers.

Lancering op Horecava
Van 9 t/m 12 januari lanceert Oud Reuchlin & Boelen de VR-tasting experience in hun stand op de Horecava in de RAI Amsterdam (standnummer 05.116). Geïnteresseerden kunnen tijdens de beurs een voorproefje krijgen van een virtual reality wineflight, uiteraard met de wijnen van Bodegas Vicente Gandía!

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.