Facebook+innoveert+in+event+technologie
Nieuws

Facebook innoveert in event technologie

EVENT GIMMICKS, GADGETS & INNOVATIES - Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook, presenteerde tijdens een conferentie van Facebook-dochter Oculus een nieuw product én ervaring waar het social media platform momenteel aan werkt. Facebook VR moet het mogelijk maken om offline belevingen te versterken door interactie in virtual reality.




Facebook kondigde vorige week haar plannen aan voor het creëren van een ecosysteem voor virtuele ontmoetingen die offline events moeten gaan versterken. Tijdens de conferentie toonde Zuckerberg hoe virtual reality mensen kan samenbrengen zonder dat zij zich in dezelfde ruimte begeven. Dit wordt gedaan door middel van avatars, dit zijn virtuele look-a-likes van gebruikers, en een nieuw soort VR-bril die geen computer of ander device nodig heeft. In Oculus Rooms, zogeheten virtuele eventlocaties, kan met maximaal 8 avatars een VR-ontmoeting worden georganiseerd als onderdeel van een offline event. Zo kun je er vergaderen, netwerken, een spelletje spelen of filmpjes bekijken in een gesimuleerde ruimte.

Het idee staat nog in de kinderschoenen maar Zuckerberg kon al een aardige preview geven tijdens de Oculus Connect conferentie:

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.