Wat+de+eventbranche+kan+leren+van+kinderen%2C+kinderfeestjes+en+school%3F
Nieuws

Wat de eventbranche kan leren van kinderen, kinderfeestjes en school?

EVENTMARKETING - Het is soms verbazingwekkend hoe we als eventprofessionals kunnen leren van alledaagse zaken. Soms ligt het voor het oprapen. Dit keer een kijkje in de wereld van kinderen. Wat kunnen wij als eventbranche leren van kinderen, kinderfeestjes en school. Zo maar 3 voorbeelden.

De uitnodiging van een kinderfeestje
De gouden tip om te weten te komen wat er nou wel en niet in een uitnodiging voor een evenement moet? En er voor zorgen dat de no show minimaal is? Denk dan nog eens terug aan de uitnodging van een gemiddeld kinderfeestje...Of ken je misschien kinderfeestjes waar 50 procent niet kwam opdagen? Nee toch, nou precies, dat dus! Want wat heeft jouw kind gedaan: vriendjes, vriendinnetjes (lees zakelijk: relaties) en kinderen waar hij/zij ook uitgenodigd was of waar hij/zij de laatste goed mee op kan schieten (lees zakelijk: prospects) uitgenodigd. Daarmee investeerde het kind al in het voortraject in de relaties die hij uit wilde nodigen en maakte daar slim een community van die hij/zij persoonlijk kon benaderen. Die kregen vervolgens allemaal een persoonlijke handgeschreven uitnodiging.

In die uitnodiging geen overbodige info, wel een tipje van de sluier en meteen de extra service als je komt:

Het ijs breken
Iedereen die wel eens op een netwerkevenement is geweest, kent dat gevoel. Je bent toch maar alleen gegaan want, ja, netwerken is makkelijker als je niet aan je collega blijft hangen. Maar dan is daar nog wel dat gevoel: ik ben nieuw hier, hoe breek ik het ijs. Of hoe kom ik zo snel mogelijk in mijn groep waar ik mee wil netwerken. Nou misschien moet de organisator van het evenement daar wel wat beter over nadenken. Net als deze school die voor de nieuwe leerlingen een rode loper neerlegde om het ijs te breken.

Interactie
Ooit nog wel eens in een leslokaal geweest? Of het gemiddelde schoolbord bekeken? Ten eerste heet het leslokaal geen leslokaal meer maar een omgeving om in te leren en is het lesbord een volledig interactief, multimediaal scherm. Het zenden van de docent(e) staat nog best regelamtig centraal, maar dat bord, dat is helemaal ingereicht om teksten en content te ondersteunen met video, beeld en live interactie. Precies dat wat wij op evenementen nu zo hard aan het leren zijn. Oh en daar doen ze dan ook alvast een vleugje gamification over...

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.