Verhurend+Nederland+komt+met+keurmerk+voor+evenementenverhuur
Nieuws

Verhurend Nederland komt met keurmerk voor evenementenverhuur

EVENEMENTENVERHUUR - Half oktober werd het officiële startsein gegeven voor het keurmerk voor de Verhurend Nederland divisie Horeca- en evenementenverhuur. Initiatief voor het keurmerk is afkomstig vanuit de leden van deze divisie. Zij willen met dit keurmerk de professionaliteit van de branche optimaliseren.

Arjan Groen van Stammis Horecaverhuur (lid van de keurmerkcommissie) vertelt namens vakorganisatie Verhurend Nederland: 'Onze klanten, zowel particulier als zakelijk, verdienen een professionele verhuurder voor het verzorgen van hun evenementen, beurzen en feesten. Door de invoering van dit keurmerk en het daarbij behorende beeldmerk willen wij ons onderscheiden binnen de branche en kunnen de klanten erop vertrouwen dat zij met de juiste partij zaken doen. Zo zijn ze verzekerd van een professionele behandeling voor, tijdens en na de levering.'

De verwachting is dat in januari 2017 de eerste keurmerken uitgereikt zullen worden. Het keurmerk is geënt op de vier pijlers van Verhurend Nederland:

  • Veiligheid
  • Kwaliteit
  • Duurzaamheid
  • Zekerheid

Het keurmerk biedt verschillende zekerheden voor stakeholders van de Horeca- en Evenementenverhuurbedrijven. Zo leveren de bedrijven alleen gekeurd materiaal, hanteren een leveringsgarantie- en klachtenprocedure. Ook worden er eisen gesteld op het gebied van CO-2 management en arbobeleid.

Toekenning keurmerk
Voordat toekenning van het keurmerk volgt, zal een verhuurbedrijf een officiële audit moeten ondergaan welke wordt verricht door een extern aangesteld auditor.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.