Vastgoedbedrijf+Unibail%2DRodamco+organiseert+groots+event+in+EYE+Amsterdam
Nieuws

Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco organiseert groots event in EYE Amsterdam

EVENEMENTENLOCATIE MUSEUM - ‘EYE on the Future of Retailing’, bleek een eventconcept van vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco dat perfect paste binnen het EYE filmmuseum.

Het Frans-Nederlandse bedrijf heeft in EYE haar grootste plannen voor de transformatie van winkelcentrum Leidsenhage en haar visie op de toekomst van retail gepresenteerd. Op 24 september was het aan Close & Counter i.s.m. Bart Veen Productions om het futuristische pand aan de noordelijke IJ-oevers van Amsterdam om te toveren voor een unieke happening.

Plenair en receptie
'De gehele Arena, kenmerkend door het asymmetrische ontwerp, werd door BeamSystems voorzien van tailor made projecties. Gasten werden ontvangen door vakkundig gestylde hostessen van Select Catering en Spirit Hosting waarna zij welkom werden geheten door Regional Managing Director Benelux John van Haaren en de weg langs diverse projecties vervolgden naar Cinema 1. Hier werd het plenaire deel gestart met oude filmfragmenten van het Amsterdamse winkelbeeld onder begeleiding van orgelspel. Vervolgens werd het aspect ‘Future’ binnen het thema aangesproken door een op maat gemaakte film waarin de plannen van Unibail-Rodamco visueel werden gepresenteerd. Na het plenaire deel werden de gasten opnieuw uitgenodigd in de Arena en was er plek voor een receptie en de grande finale. Een video mapping show met grootse muzikale begeleiding en bijpassende dance act van ISH maakte de avond compleet. Hierna was het aan DJ Fajah Lourens om voor een select gezelschap in de IJ-Lounge, met panoramisch uitzicht over het IJ, een afterparty te verzorgen. Ook deze ruimte was op hoog niveau gedecoreerd door o.a. BloemBloem en Partners in Building', kijken locatie en opdrachtgever samen terug.

Ingewikkeld
‘Het was voor ons tot nu toe de meest ingewikkelde productie. Het zat hem niet in het aantal personen, want we hebben vrijwel dagelijks evenementen tot 315 personen waarbij ook onze publieksfunctie behouden blijft, maar het was met name het detailniveau en de technische invloed op ons pand. Het blijft uniek dat we dit soort producties kunnen doen, als je beseft dat er tijdens het ontwerp en de bouw nul komma nul rekening is gehouden met dat wij een evenementenlocatie zouden worden’, aldus Sander van Kaam van het EYE Filmmuseum.

Locatie keuze
‘Het EYE filmmuseum was voor ons de perfecte en meest logische locatie om het high level event voor Unibail-Rodamco te organiseren. Het strakke interieur in combinatie met de grote oppervlaktes witte muren heeft ons geïnspireerd om een plan te ontwikkelen waarmee we inhoud, video en live entertainment op een spectaculaire wijze konden samenbrengen. Door het event team van EYE al in een vroeg stadium te betrekken bij onze ideevorming hebben we onze ambitieuze plannen ook uiteindelijk kunnen realiseren’, aldus producent Bart Veen Productions.

Dit najaar kent EYE opnieuw een aantal exclusieve evenementen en voor het jaar 2014 staan er in ieder geval al 3 exclusieve verhuringen gepland. Hiermee weet EYE ook in 2014 de positieve lijn vast te houden.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.