Van+der+Maarel+%27vult+leegte%27+tijdens+Nationale+Herdenking+MH17
Nieuws

Van der Maarel 'vult leegte' tijdens Nationale Herdenking MH17

EVENEMENTEN DECORATIE - Evenementen decorateur Van der Maarel Sfeermeesters heeft de thematische aankleding verzorgd tijdens de Nationale Herdenking in de Amsterdam RAI.

De specialist in het creëren van totaalbeleving van events koos, samen met Paul Pennock (Oil), voor een kleurrijk en gevarieerd palet aan bloemen om optimisme en kracht uit te stralen. Samen met een afgewogen lichtontwerp, meubilair en stoffering in ronde vormen werd van de RAI een warme, sfeervolle, geborgen en persoonlijke omgeving gemaakt.

Cees van der Maarel, directeur Van der Maarel Sfeermeesters: 'Het is een eer om een gelegenheid als deze te mogen begeleiden met de juiste sfeerdecoratie, maar ook een heel gevoelige en kritische uitdaging'. 'Het bestuderen van de gevolgen van de ramp riep een beeld op van overweldigende leegte. Het gat dat geslagen is door het ongeluk zal voor een ieder anders zijn, maar 'leegte' is hier een universele emotie. We wilden de nabestaanden het gevoel mee geven dat deze dag een bijdrage zou kunnen zijn om de ontstane leegte te vullen', vervolgd Pennock.

Het concept van 'het vullen van de leegte' was terug te vinden in het decor dat in het midden van de herdenkingsplechtigheid stond. Het podium bestond uit drie grote 'leegtes', omringd door 298 kaarsen, representatief voor het aantal slachtoffers van de ramp. 'We vulden de 'leegtes' met bloemen, een heel symbolische steun in de rug voor de nabestaanden. De kracht van de natuur die staat voor levenskracht, doorgeven en overleven.', aldus Van der Maarel. 

De Nationale Herdenking vond plaats als uiting van respect voor de 298 slachtoffers die tijdens de ramp op 17 juli jl. met vlucht MH17 zijn omgekomen. Met name nabestaanden, direct betrokkenen bij de ramp, politici, bestuurders, Koning Willem Alexander en Koningin Máxima en andere leden van het koninklijk huis waren tijdens deze herdenkingsplechtigheid aanwezig.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.