Utrechts+bureau+ontwerpt+eventlocatie+Nestle+in+Zwitserland
Nieuws

Utrechts bureau ontwerpt eventlocatie Nestle in Zwitserland

EVENEMENTENLOCATIE CONCEPTONTWIKKELING - Ter gelegenheid van het 150-jarig jubileum van voedingsmiddelenconcern Nestlé, heeft het experience design bureau Tinker imagineers uit Utrecht de familie experience nest in Zwitserland ontworpen. Een open huis van 6.626 m2 aan het meer van Genève, voor o.a. grote evenementen.

Bron: www.tinker.nl

Het idee achter ‘nest’ was om transparanter te worden en een eerlijke en betrokken dialoog aan te gaan, met aandacht voor de hoogtepunten, maar ook voor de lastige kwesties. ‘Nestlé stelt zich in deze bezoekersattractie voor het eerst open voor het grote publiek, toont echte mensen met hun dromen en visies, vertelt over de rijke geschiedenis, inclusief de moeilijkheden en missers, en agendeert de maatschappelijke uitdagingen op het gebied van voeding en gezondheid die ons allemaal aangaan’, aldus Erik Bär, partner/directeur Tinker imagineers.

Bezoekers krijgen een interactieve en persoonlijke kijk achter de schermen. Ze gaan met de onderneming mee op reis door verleden, heden en toekomst. In vijf verschillende zones, de Piazza, Fondations, Zeitgeist, Forum en Visions, laat Nestlé haar diversiteit zien met als leidmotief ‘care, enjoy, improve & share’. Zo kunnen bezoekers via games en een VR-experience de passie van de wetenschappers en hun creatieve innovaties ervaren. Voor kinderen is er een geheel eigen ontdekkingstocht door nest.

De Villa, een ruimte waar ooit het eerste kantoor van Nestlé was gevestigd, is inmiddels gerenoveerd tot evenementenlocatie. Deze beschikt over diverse vergader- en conferentieruimtes en grenst aan de tussenvloer die gebruikt kan worden voor ontvangsten en netwerkevenementen

Aan de scenografie van nest werkten ruim 100 Nederlandse ontwerpers, engineers en bouwers samen. Tinker betrok bij het miljoenenproject van ruim 45 miljoen euro tal van andere creatieve bedrijven waaronder Bruns (engineering & productie) en Mansveld (AV- en lichttechniek).

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.