Toine+Dorpmans+Groep+zet+groot+evenement+neer+voor+Vandijke+Semo
Nieuws

Toine Dorpmans Groep zet groot evenement neer voor Vandijke Semo

EVENEMENTENBUREAU CONCEPTONTWIKKELING - Vandijke Semo uit Scheemda (Oost-Groningen), productie en verwerking van gras- en andere zaaizaden voor internationale opdrachtgevers, heeft het eeuwfeest en de naamsverandering naar Vandinter Semo twee dagen lang gevierd.

Verdeeld over twee dagen werd er zowel een symposium voor nationale en internationale relaties als een open dag voor belangstellende bedrijven georganiseerd. Toine Dorpmans Groep (TDG) had de binnenplaats waarlangs de gasten de bulkloods van Vandijke Semo bereikten, gedecoreerd met een grote vlaggenparade, met stapels zaadkisten, trucks van zaadtransporteurs, historische vrachtwagens, grote bomen en een groene loper van graszoden. Bij de entree hingen levensgrote banieren met enkele resultaten van de grasveredeling: mooie koeienweien en gave voetbalvelden.

TDG had met behulp van zaadkisten van Vandijke Semo een complete ontvangsthal en een theater gebouwd in de bulkloods. De belangstelling was beide dagen erg groot en overtrof de verwachtingen ruimschoots. Vandaar dat het theater in de opbouwfase enkele keren werd opgeschaald tot uiteindelijk 350 zitplaatsen. De gasten kregen een interactief programma voorgeschoteld: er waren in het Vandijke Semo Infotainment Plein op drie podia thema-presentaties van deskundigen uit de eigen organisatie van Vandijke Semo en van de Landbouwuniversiteit te Wageningen. Onder leiding van dagvoorzitter Stefan Weijers werd het een interactief programma met beeld, geluid, sprekers en lichteffecten. Op een breed scherm waren de voor deze gelegenheid geproduceerde films te zien over de vier thema's van het symposium: zaadteelt, zaadveredeling, zaadtechnologie en humaan product (dit laatste thema zou wel eens de grote omwenteling in de voedselvoorziening kunnen worden in de nabije toekomst). TDG bedacht het script, maakte de beelden en schreef de teksten.

Hoge onderscheiding
Tijdens het walking dinner met biologische gerechten en shakes na afloop van de presentaties, gaf Henk van Dijke de leiding van het bedrijf officieel over aan zijn opvolger Bert-Jan van Dinter. De afscheidnemende directeur werd vervolgens door de Landbouwuniversiteit Wageningen verrast met de Broekema plaquette, een onderscheiding die zelden wordt uitgereikt en die bestemd is voor mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de zaaizaad veredeling. Daarna genoten de genodigden van een spectaculaire lasershow: met zes lasers werden de vier thema's van het symposium belicht alsmede de naamsverandering van het bedrijf.

Open dag
Op de open dag op zaterdag 5 juli kwamen uit alle delen van het land 800 belangstellenden uit de agrarische wereld af. Zij kregen de nieuwe corporate film te zien en maakten tijdens een rondleiding  kennis met het productieproces en de werkzaamheden op de veredelingsafdeling. Afsluitend genoten ze van een barbecue en amusement.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.