PRG+verantwoordelijk+voor+video%2C+licht+en+rigging+tijdens+Eurovisie+Songfestival
Nieuws

PRG verantwoordelijk voor video, licht en rigging tijdens Eurovisie Songfestival

AUDIOVISUEEL EVENEMENTENTECHNIEK - Production Resource Group (PRG) is de officiële technische dienstverlener van het Eurovisie Songfestival 2017. De 62e editie vindt plaats van 9 tot 13 mei 2017 in de Oekraïense hoofdstad Kiev.

Deze Europese liedjeswedstijd wordt gehouden in het International Exhibition Centre, goed voor 11.000 zitplaatsen. In samenwerking met LITECOM, is PRG verantwoordelijk voor video, licht en rigging tijdens de show.

Jerry Appelt komt terug als lichtontwerper om er aan zijn 3de Eurovisie Songfestival te werken. Voordien ontwikkelde hij ook het visuele concept voor de show in 2011 en 2012. 'Ik ben zeer blij dat ik met PRG kan samenwerken voor dit project want ik moet kunnen rekenen op een zeer ervaren team. Niet alleen om shows van deze grootte tot een goed einde te brengen maar daarenboven dikwijls onder zeer uitdagende omstandigheden. Wanneer er iets onverwachts gebeurt, moet je kunnen terugvallen op de juiste crew met de juiste ervaring en voldoende middelen. Het kunnen inzetten van het PRG GroundControl Systeem is een ontzettend voordeel voor deze productie: we besparen in tijd, plaats en gewicht.' 

Florian Wieder, gekend van andere gerenommeerde projecten zoals MTV Europe Music Awards, The X-Factor en Britain’s Got Talent alsook van de 3 vorige edities van het Eurovisie Songefestival, is de stage designer en werkte zeer nauw samen met Jerry om het totaalbeeld van deze show te bepalen.
 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.