Duurzame+event+innovaties%3A+Stichting+Katalysator+%26+WERC+Collective
Nieuws

Duurzame event innovaties: Stichting Katalysator & WERC Collective

FESTIVALS EN PUBLIEKSEVENEMENTEN INNOVATIE - Festivals worden steeds vaker gezien als levend laboratorium; een creatieve broedplaats binnen een minimaatschappij waar issues als afval en duurzaamheid onder de loep worden genomen. Ben je als organisator ook op zoek naar dit soort duurzame initiatieven voor jouw event? Verdiep je dan eens in deze twee start-ups:



Stichting Katalysator: Biogas on Tour
Stichting Katalysator wekt groene stroom op uit o.a. bananenschillen en ander GFT afval van festivals en evenementen bezoekers, en zet dit om in biogas. Deze groene stroom wordt opgeslagen in een powerbank voor het opladen van mobiele telefoons. De restwarmte wordt gebruikt voor het zetten van groene thee of het laten branden van LED verlichting. In 2017 wordt het concept geoptimaliseerd en is het ook mogelijk om met het koelkastje op biogas je drankjes op de camping of festival super snel te koelen. Het opgebrachte geld wordt gebruikt voor duurzame energie projecten in ontwikkelingslanden door het installeren van simpele biogasinstallaties.

In 2015 en 2016 stond deze stichting met hun duurzame initatief al op festivals als Pinkpop, MadNes, Welcome to the Village, Pukkelpop en Festival of Technology in Delft. Ook een duurzaam, groen en maatschappelijk verantwoord initiatief op jouw evenement? Mail dan naar info@stichtingkatalysator.nl.



WERC Collective: interactieve duurzame eventverlichting
Een ander initiatief is WERC Collective. In opdracht van festivalorganisatie Welcome to the Village ontwierp dit collectief van lichtkunstenaars 300 interactieve duurzame lichtbollen, de Pixi’s, voor het verlichten van de paden tussen het festivalterrein en de camping. Via een ingebouwde chip genereren ze wifi en kunnen ze interactief met elkaar communiceren. Iedere festivalbezoeker kreeg een Pixi waardoor je al lopend de andere lampjes langs de route zag oplichten. Kijk voor meer info op www.werccollective.com.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.