%27De+toekomst+en+het+nieuwe+werken+zijn+hot+topics+onder+sprekers%27
Nieuws

'De toekomst en het nieuwe werken zijn hot topics onder sprekers'

SPREKERSBUREAU SPREKERS - Waar tot voor kort 80 procent van de boekingen van een gemiddeld sprekersbureau als thema of onderwerp iets in de richting van digitalisering of social media in zich had, is nu het hot topic: de toekomst (in al haar facetten en uitdagingen) en het nieuwe werken.

Dat was de conclusie die Claudia Haider van het Duitse Experts4Events trok in de paneldiscussie tijdens de eerste European Speaking Convention, georganiseerd door Professional Speakers Association Holland & Belgium. Op dag 1 van de convention waren al vele tientallen sprekers aanwezig in het Lindner Hotel in Antwerpen. Na keynotes van Frans Reichardt over taalgebruik van sprekers en Arash Aazami over dream.develop.do, ontstond een aardig paneldiscussie met naast Haider, ook Nicole Wellens van het Belgische HARPO, Joern Steinz van KeynoteSpeakers.eu, Maurice van der Kant van ASSEMBLEE en Sjoerd Weikamp van EventBranche.nl.

Over een aantal zaken was het panel het wel eens: mooi om als spreker een missie te hebben, maar in de huidige markt van events en live communicatie moet de speech volledig geintegreerd worden in het grotere doel van het evenement. Daarbij zijn er nog altijd heel veel opdrachtgevers die gewoon echt die grote naam willen, maar een hang naar experts, storytellers en story-explainers is duidelijk zichtbaar. Voortrajecten om tot gepersonaliseerde content te komen, interactietools, de onconventionele setting, het einde van de 'stage', het betrekken van de gast en het uitleggen als spreker hoe zijn of haar boodschap past binnen de grotere concepten en thematiek van opdrachtgevers werden allemaal genoemd als ontwikkelingen binnen het sprekersvak.

En als meest populaire onderwerpen waarop sprekers geboekt worden in Europa: de toekomst met al haar uitdagingen en het nieuwe werken in al haar vormen. 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.