Blog%3A+What+you+see+is+what+you+get%2C+in+3D
Nieuws

Blog: What you see is what you get, in 3D

EVENEMENTENTECHNIEK - Elk detail van je evenement, nog vóórdat het plaatsvindt; hoe dat kan? Bijman Audiovisueel gebruikt het tekenprogramma WYSIWYG, waarmee wij evenementen vóóraf visualiseren voor onze opdrachtgevers. ‘What You See Is What You Get’, in 3D!

Fotocredits: Bijman Audiovisueel

Sinds januari dit jaar werken we bij Bijman Audiovisueel met het tekenprogramma WYSIWYG. We ontwerpen een 3D-tekening van de locatie of laden hem in als deze reeds aanwezig is. In deze 3D-tekening kunnen vervolgens allerlei AV-faciliteiten ingetekend worden. Podium, stoelen, speakers, rode loper, lichtspots, alles. De complete setting van A tot Z.

Buiten dat WYSIWYG een prachtig visueel beeld geeft van het evenement in de dop heeft het tekenprogramma meer voordelen:
1. Wij beschouwen het als extra service om de ideeën van de opdrachtgever tot in detail te kunnen laten zien. De oh’s en ah’s zijn niet van de lucht, ofwel: een sterk staaltje verwachtingsmanagement;
2. WYSIWYG scheelt ons als AV-leverancier aanzienlijk veel tijd tijdens de opbouw van het evenement. 80% van de lichttechniek kunnen we namelijk vooraf al programmeren;
3. Tijdbesparing tijdens voorbereiding en opbouw levert een kostenbesparing op voor de opdrachtgever. Hij of zij blij, wij blij;
4. En, doordat wij het evenement in 3D visualiseren kan het evenementenbureaus en -locaties helpen om eventuele pitches te winnen. Hoe leuk is dat?

Bijman Audiovisueel heeft WYSIWYG onder andere ingezet voor het evenement De Gouden Giraffe dat op 10 februari jongstleden plaatsvond. Opdrachtgever Robin van Leeuwen (EventBranche.NL) en medeorganisator Pieter Claassen (Xsaga) waren enthousiast en onder de indruk. ‘Bovenstaande punten spreken denk ik vrijwel iedere organisator aan’, zegt Robin van Leeuwen. ‘Het levert voordeel op aan productionele kant, verhoogt de beleving en als je de visual vergelijkt met het eindresultaat dan zie je hoe goed het de werkelijkheid benadert. Het heeft bij ons gezorgd voor de nodige voorpret en erg geholpen bij de beleving binnen ons team. Daarnaast hebben we op deze manier duidelijke afwegingen kunnen maken omtrent de inzet van bijvoorbeeld decorateurs en decorbouwers. De kans dat je voor verrassingen komt te staan wordt op deze manier heel klein en dat is erg prettig’, aldus Robin van Leeuwen.

Pieter Claasen vindt WYSIWYG een uitstekende aanvulling in het creatieproces. ‘Hoe neem je de klant mee in de fase van creatie naar realisatie van een evenement? Een evenement begint met een goed idee waarbij de uitdaging voor het bureau is om het creatieve concept zo helder mogelijk over te brengen aan de opdrachtgever. Soms in tekst, maar tegenwoordig steeds vaker in beeld. Daarbij helpen de geanimeerde visuals in zowel stilstaand als bewegend beeld enorm, zodat de klant precies te zien krijgt hoe het creatieve idee gerealiseerd kan gaan worden’.

Door: Jeannine Lenssinck (Bijman Audiovisueel)

 

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.