The+Food+Line%2Dup+overtuigt+gemeente+Amsterdam+van+nieuwe+manier+van+lunchen
Nieuws

The Food Line-up overtuigt gemeente Amsterdam van nieuwe manier van lunchen

CATERING EVENEMENTEN - Door de lobby van The Food Line-Up voor meer foodtrucks en andere rollende keukens, die lang door regelgeving en een ingewikkeld vergunningsysteem werden verhinderd, zal de gemeente Amsterdam de komende twee jaar meer ruimte creëren voor het experimenteren met voedselwagens op straat.

Twee jaar geleden heeft Lotte Wouters, die al enkele jaren voedselwagens met gezonde en duurzame waar vertegenwoordigt met haar bedrijf The Food Line-up, de discussie doen oplaaien over het ingewikkelde gemeentebeleid rondom streetfood met een gratis 'guerillalunch' op het Beursplein. 'Door de rigide regelgeving bestáát streetfood eigenlijk bijna niet bij ons, afgezien van ijs, hotdogs en haring. Zonde!', aldus Wouters.

Aan nieuwskrant Metro vertelt zij dat het hoog tijd wordt dat Nederland, en dan met name steden zoals Amsterdam, gaan aanhaken bij andere Europese steden. 'Het is bizar dat we zo lang geen lekker en bijzonder eten hebben kunnen krijgen. Gezond straateten heeft een positieve invloed op de stad. Het gaat overgewicht tegen en heeft een culturele en culinaire meerwaarde. Bovendien is een foodtruck, een mobiel restaurant, een leuke plek om elkaar te ontmoeten', vervolgd Wouters.

Nu, twee jaar later, komen PvdA en Groenlinks met een initiatiefvoorstel: Lekker eten op de Amsterdamse straten. De gemeente Amsterdam zal tijdens een twee jaar durende pilot ondernemers de ruimte geven om te experimenteren met voedselwagens op straat.


Foodguerrilla - Food line up

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.