Rechter+verbiedt+duizenden+bedrijfsuitjes
Nieuws

Rechter verbiedt duizenden bedrijfsuitjes

EVENEMENTENBUREAU BEDRIJFSUITJE - Een opvallende uitspraak van de rechtbank in Arnhem met verstrekkende gevolgen voor de bedrijfsuitjes-branche.

In een zaak tussen IDTV en TB Events over het gebruik van de titel ‘Wie is de Mol’, stelde de rechter IDTV volledig in het gelijk. De uitspraak heeft tot gevolg dat bedrijfsuitjes-aanbieder TB Events niet langer het spel ‘Wie is de Mol’ mag aanbieden.

EventBranche.nl duikt de komende dagen in deze zaak.
‘Wat deze uitspraak voor een gevolgen heeft voor de vele aanbieders van bedrijfsuitjes met de titel ‘Wie is de Mol’, zal snel duidelijk worden. Zo sommeerde de rechter TB Events om haar ‘Wie is de Mol’ aanbod direct van de site te halen. Er zijn al eerder rechtszaken geweest met betrekking tot het gebruik van televisietitels in de bedrijfsuitjes-sector. Zo ver wij weten deed nog geen enkele rechter een uitspraak met in onze ogen dusdanig verstrekkende gevolgen als deze.’, aldus Sjoerd Weikamp, redacteur van EventBranche.nl

IDTV laat in een persbericht onder meer het volgende weten: 'IDTV is sinds 1999 producent van het succesvolle televisieprogramma Wie Is De Mol? en is tevens houdster van het woord- en beeldmerk van de titel en het bijbehorende logo. Na TB Events meerdere malen tevergeefs verzocht te hebben de inbreuk te staken heeft de rechter IDTV nu in het gelijk gesteld. IDTV zal met dit vonnis in de hand nu ook andere inbreukmakers gaan aanpakken.'

Een klein onderzoekje van EventBranche.nl leverde in 5 minuten al een lijst van vele, vele tientallen aanbieders van bedrijfsuitjes of groepsuitjes met als titel Wie is de Mol op.

Wordt vervolgd

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.