Promeon+Security+ziet+groei+in+evenementen+rond+de+feestdagen
Nieuws

Promeon Security ziet groei in evenementen rond de feestdagen

EVENEMENTENBEVEILIGING - Bij beveiligingsbedrijf Promeon Security denken ze al een paar maanden lang aan niets anders dan de aankomende feestdagen. ‘Tijdens kerst, maar vooral oud en nieuw hebben wij het ieder jaar weer razend druk’, zegt Rick de Kroon, oprichter en mede-eigenaar. Het beveiligingsbedrijf ziet een duidelijke toename in het aantal evenementen rondom de feestdagen.

Promeon is een professioneel bedrijf dat zich vanuit Oirschot voornamelijk richt op het beveiligen van evenementen en object. Sinds de oprichting in 2009 timmert het bedrijf hard aan de weg. ‘Het aantal locaties waar wij de beveiliging voor verzorgen, groeit echt gigantisch! Kleine of grote publieksevenementen, wij maken mogelijk dat iedereen, van bezoeker tot organisator, zorgeloos en veilig kan genieten’.

De zomer is met al haar muziekfestivals, concerten en sportevenementen nog maar amper voorbij als de focus bij Promeon al verschuift naar de jaarwisseling. ‘De voorbereiding van de vele feesten rondom deze dagen begint bij ons zeker drie maanden van tevoren. Er is weinig verspreiding, veel feesten vallen op dezelfde dag, dit vraagt van ons maximale inzet en capaciteit in een korte periode’, aldus De Kroon. ‘Tijdens oud en nieuw staan wij op een flink aantal feesten. Grotere feesten zoals in de Verkadefabriek in Den Bosch, Club Tropicana in Breda en De Metro in Deurne. Maar ook kleinere en besloten feestjes zoals het Winterparadijs in Best en Oirschot, De Enck in Oirschot en New Years Eve in Veldhoven’. De traditie om kerst steevast thuis met familie te vieren lijkt langzaam te veranderen. ‘Wij zien een groei als het gaat om evenementen rondom de kerstdagen. De focus lag eerder vooral op een knallend oud en nieuw, met een rustige kerst vooraf. Maar ook kerst lijkt steeds populairder te worden onder feestgangers. Discotheek De Metro in Deurne is dit jaar bijvoorbeeld open op zowel kerstavond, eerste én tweede kerstavond. En geloof mij, daar komen heel veel mensen op af!’, aldus De Kroon.

Promeon verzorgt voor ieder evenement weer beveiliging op maat. ‘Tussen de zomer en de winter zit een enorm verschil. Zomerse evenementen, zoals de festivals, zijn vaak groot en trekken massa’s aan publiek. Evenementen in de winter, zoals in discotheken, zijn wat kleiner en gemoedelijker. Dit neemt niet weg dat het risico voor elk evenement hetzelfde blijft’, benadrukt De Kroon. ‘Juist deze feestjes die niet buiten, maar binnen plaatsvinden vragen extra aanpassingen. Bij een outdoor-event kun je het hele terrein zelf opbouwen en toezien op alle voorzieningen. Een indoor-event vind plaats in een gebouw dat nu eenmaal al staat. Om dan toch te zorgen voor een volledig veilige en controleerbare omgeving, dat is een echte uitdaging. Daarnaast moet er tijdens de oud en nieuw feestjes extra gecontroleerd worden op het buiten houden van vuurwerk’. Het gebruik van drank en drugs is daarentegen iets van alle seizoenen. ‘Hier zien wij geen beduidend verschil qua winter of zomer. Het aantal gebruikers groeit nu eenmaal, waardoor wij hier het gehele jaar alert op zijn’, aldus De Kroon.

Tradities veranderen, seizoenen veranderen, de maatschappij verandert. Dat geld ook voor veiligheid. ‘De vraag naar beveiliging groeit. Gemeentes letten steeds meer op dat zij hun evenementen goed regelen, en erkennen de belangrijke rol die beveiliging daarin speelt’. De Kroon sluit af: ‘Wij richten ons op ontwikkelingen in de samenleving en halen altijd nieuwe kennis in huis. Zo kunnen wij pro-actief anticiperen op onze omgeving. Hierdoor is de aanpak van Promeon Security altijd innovatief.'

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.