Politie+legt+teambuildingsevent+stil
Nieuws

Politie legt teambuildingsevent stil

EVENEMENTENBUREAU TEAMBUILDING - Dat zijn wel heel bijzondere koppen: een teambuildingsevenement dat op last van de politie is stilgelegd. Het gebeurde in België. Volgens onze collega's van Eventplanner.be bleek een attractie met een kraan niet in het bezit van de juiste keuringspapieren.

Het artikel op Eventplanner.be wijst op de verplichting in Nederland en Belgie om dergelijke attracties door een instantie te laten keuren. 'In België en Nederland is het al enkele jaren verplicht dat, indien je met een kraan mensen hijst, je voor aanvang een keuring dient te laten uitvoeren door een erkende keuringsinstantie. Deze keuringsinstantie controleert zowel de hijskraan alsook de attractie en de combinatie ervan', aldus de Belgische collega's.

'Deze keuring is heel belangrijk', aldus Stefan Kerkhofs, CEO van The Fungroup die samen met FOD Economie de huidige wetgeving heeft helpen ontwikkelen. 'We streven al jaren naar een wettelijk kader, zo heb je de wetgeving op extreme ontspanningsactiviteiten, attractie en speeltoestellen. Het is heel vervelend dat bepaalde leveranciers zich niet houden aan de vooropgestelde wetgeving. Dit wil zeggen dat zij niet alleen een stuk goedkoper kunnen werken omdat ze de keuringskost van ongeveer 570 euro per evenement niet betalen, maar dat zij ook de hele sector in diskrediet brengen indien er ooit iets fout zou lopen.'
 

>> Bekijk het volledige artikel op Eventplanner.be

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.