Paleis Soestdijk: evenementen alleen passend bij het verhaal van de locatie

14-06-2017 - EVENEMENTENLOCATIE LANDGOED PALEIS - Minister Plasterk heeft bekend gemaakt dat het landgoed Soestdijk wordt verkocht aan MeyerBergman Erfgoed Groep. Het winnend plan Made By Holland ontwikkelt Soestdijk tot een platform en etalage van innoverend en ondernemend Nederland. Ook voor evenementen is plek, maar dan wel passend.

'Wij willen nadrukkelijk niet het verhaal vertellen dat we hier iedere avond kermis gaan organiseren. Grootschalige evenementen moeten passen bij het excellente, het verhaal dat we hier willen delen', laat Mark de Kruyk van Made by Holland weten. De Kruyk is ook directeur van Westergasfabriek BV, met dat bedrijf neemt hij deel in het team achter Made by Holland. En wat dat verhaal is? Het excellente van Nederland een plek geven op Paleis Soestdijk.

RTV Baarn maakte een interessante reportage rondom de presentatie van het plan, dat nu dus als winnend plan uit de bus kwam:

Nederlandse bedrijven, wetenschappelijke instituten en kennisorganisaties onderscheiden zich internationaal op meerdere terreinen: van waterbeheersing tot offshore, van agricultuur en voeding tot mode en design, van duurzame energie tot gaming. Op Soestdijk presenteren ze zich aan elkaar en aan alle Nederlanders. Nieuwe initiatieven krijgen een plek en worden daarmee toegankelijk gemaakt voor een breed publiek, op zakelijke doelgroepen en ook op investeerders in jong talent en buitenlandse handelspartners. Made By Holland zet de schijnwerpers op de innovatiekracht en de excellente prestaties van Nederlandse bedrijven en kennisorganisaties.

Complexe herontwikkeling
Het winnend plan Made by Holland is ontwikkeld door MeyerBergman Erfgoed Groep. Onder deze vlag opereren diverse organisaties die allen deel uitmaken van dit familiebedrijf, met als gemeenschappelijk missie een actieve inzet voor het behoud, de ontwikkeling en programmering van monumentaal erfgoed. Deze organisatie komt voort uit MeyerBergman, en heeft inmiddels bijna 50 jaar ervaring met (binnen)stedelijke herontwikkeling. Maya Meijer-Bergmans: “De herontwikkeling van Soestdijk is een complexe opgave. We durven dit aan omdat we de expertise in eigen huis hebben om deze uitgaging tot een succes te maken. We weten waar we aan beginnen, immers met bijvoorbeeld de Westergasfabriek hebben we bewezen een gebouwencomplex zorgvuldig te restaureren en te renoveren. We hebben daarmee van de gebouwen en de omgeving een plek gemaakt waar heel veel verschillende mensen zich thuis voelen”. 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Buitenplaats Sparrendaal

  Op zoek naar een stijlvolle evenementenlocatie in de buurt van Utrecht? Bij Buitenplaats Sparrendaal worden uw gasten...
 2. Buitenplaats Amerongen

  Landgoed - Kasteel- Buitenplaats Amerongen combineert historie met eigentijds design. Een uniek landgoed op de...
 3. De Kuip Meetings & Events

  Voetballiefhebbers uit het hele land zijn het er al jaren over eens: De...
 4. Werkspoorkathedraal

  De Werkspoorkathedraal: een gerenoveerde industriële locatie met ±5.800m2 vrije...
 5. Innovatiekracht

  Groen, industrieel en inspirerend. Rotterdams nieuwste congreslocatie...

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners