Oseven neemt ons mee in de EK-huldiging met een leadtijd van nog geen week

10-08-2017 - PARTYCATERING - Het succes van WEURO17, het EK vrouwenvoetbal, kreeg een prachtige apotheose met de winst van het Nederlands elftal. Onverwacht, mooi, feest. En natuurlijk verdienen zij een huldiging. Eva Bikkers, Oseven, plaatste enkele foto's op Facebook en nam ons op verzoek mee in de organisatie van de huldiging in het Lepelenburgpark in Utrecht.

Woensdag 2 augustus 2017
10.45 uur
tring tring…

Oseven

‘Richard (Jonker), zoals je weet gaan de Leeuwinnen als een speer. Zouden jullie aanstaande maandag, 7 augustus, de VIPS (leeuwinnen, staff, friends & family) van een passend hapje en drankje kunnen voorzien? Huldiging is in Park Lepelenburg in Utrecht. Alles onder EMBARGO overigens. Eerst moet er morgen nog gewonnen worden en dan natuurlijk ook nog zondagavond. En houd je rekening met de partners van de KNVB, Heineken en Coca-Cola? Het moet echt gaaf en verrassend zijn.'

11.00 uur
tring, tring, tring telefoon


‘Collega’s, Richard hier. Net gave aanvraag gehad; we moeten snel en in het geheim schakelen. Daarom deze conference call zodat zowel sales als operatie weet wat de insteek is.’

Dit was de start van ons Leeuwinnen-avontuur. Als er donderdagavond verloren zou worden, ging er niets gebeuren. Woensdag hebben we contact opgenomen met alle disciplines. Helemaal in de vakantieperiode goed om capaciteit te checken en waar nodig alvast een schaduw inzet te plannen. Voor de crew gekeken wie er vanuit ons eigen team kon werken, verder personeel ingehuurd in samenwerking met JMW. Deal: bij verlies zondagavond geen kosten.

Volgende afdeling werd de keuken. Deal: als we maandag pas gaan inkopen en bereiden, is het niet op tijd klaar. Inkopen doen we vrijdag als er donderdagavond wordt gewonnen; (voor)bereiden in het weekend. Mochten de dames zondagavond teleurstellen, hebben we hiervoor kosten. Maar een andere optie hebben we niet.

Als laatste logistiek en drankenmagazijn: met disposables kunnen we snel schakelen; genoeg op voorraad. Go for it! Samen met de keuken hebben we bepaald wat de culinaire items zouden worden. Walking dinner style, maar wel snacks die je tegen zou kunnen komen in een voetbalstadion. En veel oranje: oranje mayo, oranje zoete aardappelfrietjes, oranje broodjes bij de hamburger; noem maar op. Verder een cocktailbar met deels prefab cocktails omdat we met de horeca vergunning ter plekke geen sterke drank mochten hebben. Culinair entertainment met peking eend pannenkoekjes met wortel in plaats van prei om ook weer een oranje element te hebben.

Donderdag
Voorstel verstuurd; tijdens de wedstrijd kwam de reactie dat de KNVB meer richting bitterballen en pizza’s wilde gaan. Eerst maar afwachten of er gewonnen ging worden. En jawel; Engeland was verslagen. Gelijk laptop open en nieuwe invulling bedacht. Oseven zou Oseven niet zijn als het meer zou omvatten dan bitterballen en pizza’s. Om 00.30 uur een aangepast voorstel verzonden: bitterballen én rotterzwambitterballen, pizza’s met een bodem van bloemkool en biet, de oranje frietjes en oranje hamburger bleven en het snack gehalte werd nog uitgebreid met onze fameuze visfrikadel en haute dogs. Dat viel in de smaak! Na nog wat laatste onderhandelingen kregen we uiteindelijk op vrijdagmiddag om 16.20 uur een definitieve go. De keuken was de productie al deels gestart; een locatiebezoek werd voor zondagmiddag ingepland. Werktenten waren niet meer voorradig, dus een overkapping middels hekken was de oplossing. Konden we in ieder geval frituren zonder dat er een blaadje uit de bomen in het vet zou vallen!

Na de wedstrijd op zondag met een prachtoverwinning wisten we dat al onze voorbereidingen niet voor niets waren geweest:

Met als resultaat een geweldige huldiging op maandag. Zullen we afspreken dat we over 2 jaar gewoon wereldkampioen worden met het vrouwenvoetbal? En dan te bedenken dat op 2 augustus 2 uur later weer de telefoon ging voor nog een spoedklus: uitvaarten weet je ook niet lang van te voren. 2 projecten met een leadtijd van minder dan 1 week op een dag.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Dutch Food Concepts

  Dutch Food Concepts verzorgt als partner van event-, beur- en festivalcateraars de catering van typisch Nederlandse, ...
 2. Next Kitchen Catering

  Next Kitchen is een innovatief en flexibel cateringbedrijf uit Utrecht dat met veel passie en creativiteit invulling...
 3. MPS Food & Design

  Wij zijn Martinair Party Service, kortweg MPS. Wij creëren tot de verbeelding sprekende eventcatering.
 4. Grill'nSmoke

  BBQ-cateraar pur sang! Grill’nSmoke is een cateraar die zich volledig heeft gespecialiseerd in BBQ-catering. Zelf...
 5. Party Rent Group

  Wanneer u op zoek bent naar een betrouwbare partner voor de inrichting van uw...

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners