Oracle+speelt+met+extra+kinderevenement+slim+in+op+lerarenstaking
Nieuws

Oracle speelt met extra kinderevenement slim in op lerarenstaking

OPDRACHTGEVER LIVE COMMUNICATIE - Oracle had voor 12 december het Cloud Day evenement in de agenda staan. Honderden bezoekers toonden interesse voor het evenement in NBC Nieuwegein. Toen bekend werd dat die dag ook de leraren zouden gaan staken, sprong Oracle meteen in op eventuele no-show. Om ouders te helpen bij een lastige uitdaging, ontwikkelde Oracle met haar partners een kinderprogramma rondom het evenement.

EventBranche.nl sprak kort met Edwin Hendriks van deRegistratiebalie: 'De evenementenbranche staat bekend om zijn proactieve houding. Meedenken en meewerken zit in ons bloed. Voor een groot Oracle event in het NBC te Nieuwegein heeft deRegistratiebalie een oplossing geboden om de door de onderwijsstaking verwachtte no-show te beperken.' Toen duidelijk werd dat de staking van de leraren in het primair onderwijs toch echt door zou gaan heeft Oracle onder een deel van de geregistreerde bezoekers geïnventariseerd of dit de keuze om naar de Oracle Cloud Day te komen zou beïnvloeden. Veel ouders gaven aan voor een lastige uitdaging te staan. Daarop is besloten een Kidsprogramma te organiseren. Oracle heeft in samenwerking met Verwiel | THE CREATIVE AGENCY , inPetto Kinderevenementen en deRegistratiebalie een leuk en informatief programma opgesteld.

Oracle erkent al meer dan 20 jaar de noodzaak van goed informatica onderwijs. De Techniek & IT-themadag voor kinderen sluit ook goed aan op andere initiatieven die Oracle in het kader van IT-onderwijs ondersteunt. Een WIN-WIN dus. Naast het organiseren van de activiteiten is het ook belangrijk dit op de juiste wijze te doen. Edwin Hendriks van deRegistratiebalie legt uit op welke zaken je zeker moet letten.

Geen BSO
'Om te beginnen is het belangrijk  om de ouders te laten weten (bevestigen) dat het geen BSO betreft. De regelgeving en verantwoordelijkheden liggen hier anders. 
Daarnaast  is het belangrijk dat je als organisatie vooraf vastlegt wie er gaan komen. Door vooraf de ouders hun kinderen te laten registeren kan de organisatie opschalen als dat nodig is en voorkom je achteraf problemen. De namen en leeftijden van kinderen geven inzicht waarop je de inhoud van het programma kan baseren.  Zijn er speciale zaken waarmee de organisatie rekening moet houden? Ook dat  weet je graag op tijd. Te denken valt aan bijvoorbeeld  dieetwensen en beperkingen.

Tip: Leg ook vast of de ouders toestemming geven voor beeldgebruik. Een foto- of videoreportage is leuk om later te delen met de ouders die het evenement hebben bezocht.

Wat doet deRegistratiebalie op locatie? Als de kinderen binnenkomen worden ze als echt bezoekers welkom geheten  “Goedemorgen mevrouw, Goede reis gehad meneer”. De kinderen ontvangen een gepersonaliseerd (VIP) polsbandje. Op het polsbandje staat naast de naam en de geboortedatum ook de naam en telefoonnummer van de ouder. De kinderen worden door het activiteitenteam opgevangen en hebben net als de ouders een leuke dag. 


En het evenement zelf? Nou dat weet naast deze briljante actie ook goed hoe ze verslag moeten leggen in 2017, want een vlogger doet verslag via Youtube:

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.