Omstreden wet zorgt voor terugtrekken miljoenen evenementen

31-03-2015 - EVENTBRANCHE - Het is een kop die door de hele Amerikaanse media is opgepikt: Salesforce 'cancelt' grote evenementen in verband met antihomowet'. Inmiddels blijkt dat ook andere organisaties evenementen terugtrekken, met een waarde van vele miljoenen, om hun ongenoegen kenbaar te maken.

De CEO van Salesforce, Marc Benioff, kondigde onder meer op Recode.net aan dat hij na het bekendmaken van de nieuwe wet door de gouverneur van Indiana, alle Salesforce evenementen heeft afgezegd. In de wet staat dat bedrijven op religieuze gronden geen business hoeven te doen met homostellen. Aan Recode.net liet Benioff onder meer weten dat zijn bedrijf grote investeringen heeft gedaan in Indiana en dat Salesforce voornemens was om grote marketing evenementen en conferenties te gaan organiseren in de staat. 'Wij zijn een grote inkomstenbron voor de staat Indiana, maar wij kunnen deze wetgeving niet ondersteunen', aldus Benioff op Recode.net.

Inmiddels krijgt zijn statement ook bij andere organisatoren van evenementen een vervolg en lijkt het evenement het gekozen middel om te protesteren tegen deze betwiste wetgeving. De organisatoren van Gen Con, een gaming congress met meer dan 55.000 bezoekers, hebben ook gedreigd het evenement terug te trekken. De grote Amerikaanse sportkoepel voor college sports NCAA laat in de NY Times ook doorschemeren om stappen te gaan ondernemen.

Bron: Recode.net / NY Times / Eventplanner.be

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners