Nieuw artiestenbureau met storytellers en 'spoken word' kunstenaars

15-06-2017 - EVENEMENTEN ARTIESTENBUREAU - ‘Spoken word’ is bezig met een opmars in Nederland. Deze vorm van performancepoëzie is steeds vaker te vinden in theaters, op festivals, evenementen en in TV reclames. Om dat talent een platform te geven, is vandaag Clubspoken gelanceerd. Het is het eerste agentschap voor professionele ‘spoken word’-artiesten, wat het eventbureaus en programmeurs makkelijker maakt om kwaliteit te vinden.

Initiatiefnemer Justin Samgar: 'Toen er steeds meer comedytalent opkwam, is Comedytrain opgericht om dat talent te begeleiden. Zo’n ontwikkeling maakt de spoken word-scene nu ook door. Bedrijven als Menzis, Miss Etam en ING zien in dat het een bijzonder krachtige vorm van storytelling is en passen het bijvoorbeeld toe in hun reclames. Tegelijkertijd kloppen er veel talenten aan de deur, die begeleiding kunnen gebruiken. In die twee behoeften willen we met Clubspoken voorzien.'

Clubspoken bestaat uit woordkunstenaars die al jaren met hun werk op festivals en poppodia, in clubs, theaters, musea en schouwburgen door het hele land staan en daar buiten. Shows met comedy, drama, theater, poëzie, spoken word, proza en cabaret. Solo of in samenwerking met orkesten, dj’s, muzikanten, dansers, zangers, performers en kunstenaars. Elke storyteller en artiest van het Clubspoken collectief heeft een andere achtergrond en stijl, zodat het platform een divers aanbod kan aanbieden. 'Wat we gemeen hebben zijn ambitie, talent, discipline en een droom om het publiek nog een hele lange tijd te vermaken en ontroeren met onze teksten en optredens', stelt Samgar.

Clubspoken bestaat onder meer uit zakelijk leider Justin Samgar en talent coaches Derek Otte en Babs Gons. Alle drie professionals die (naast hun vele optredens) met regelmaat op televisie, radio, in kranten en magazines verschijnen. Zij behoren dan ook tot de pioniers van de spoken word scene en willen met dit platform spoken word in Nederland naar een hoger niveau tillen.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners