Museumfoto%3A+cultureel+Nederlands+erfgoed+tijdens+evenementen
Nieuws

Museumfoto: cultureel Nederlands erfgoed tijdens evenementen

EVENEMENTENFOTOGRAFIE - Museumfoto, een kostuumfoto concept waarbij je één van de schilderijen van de Hollandse Meesters uitbeeld, breidt uit naar de zakelijke markt. Want sinds kort beschikken zij, naast hun fotostudio in Amsterdam, ook over een mobiele fotostudio voor evenementen en congressen.

In Amsterdam is het bezichtigen van de Hollandse meesters natuurlijk een absolute 'must'. Maar wat als je zelf een meesterwerk kan worden? In Museumfoto heb je binnen 10 minuten een meesterwerk en een geweldige herinnering aan Amsterdam in handen.

Eigenaren Britt en Peter runnen sinds november 2015 Museumfoto in hun fotostudio rondom de  Nieuwe Kerk in Amsterdam. Vanuit Peter’s passie voor horeca, en Britt die iets wilde doen met de inkoop en verkoop van producten, bedachten ze samen een soortgelijk concept als de kostuumwinkel in Volendam; maar dan op de Rozengracht. Maar visserskostuums in Amsterdam? Met de heropening van het Rijksmuseum, kwamen zij op een nieuwe visie, en openden zij fotostudio ‘Museumfoto’.

De winkel werd al snel omgeruild voor de kleinste fotostudio van Amsterdam, 10 meter van de Dam, en ook werd er een mobiele fotostudio opgezet, waarmee Britt en Peter op locatie staan tijdens congressen, evenementen, scholen en in musea. ‘Het is een geweldig succes! Tijdens een aantal congressen werd zelfs door deelnemers de bus of de boot gemist, omdat ze liever op de foto wilden en teruglopen. De reacties en het plezier dat mensen beleven is geweldig, hetgeen wij ook als positieve feedback terug krijgen van eventmanagers. Dit is werkelijk mijn droombaan!’, aldus Britt.

Museumfoto is 7 dagen per week geopend aan de Eggerstraat 2 in Amsterdam. Voor evenementen en congressen is een mobiele fotostudio beschikbaar, inclusief kostuums en attributen. In een klein uur wordt een mobiele fotostudio opgebouwd van +/- 12m2. Meer weten? Kijk op www.museumfoto.amsterdam.

 

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.