MICE+in+Arosa+en+de+10+meest+unieke+eventlocaties+in+Zwitserland
Nieuws

MICE in Arosa en de 10 meest unieke eventlocaties in Zwitserland

INCENTIVE REISORGANISATIE - Onlangs nam EventBranche.nl, samen met Zwitserland Toerisme en gespecialiseerde agentschappen in de MICE-sector, een kijkje over de grens. Benieuwd naar de MICE mogelijkheden in wintersportgebied en vakantieoord Arosa? Of op zoek naar een unieke incentive locatie? Lees dan snel verder!

Over Arosa
Wintersportgebied en vakantieoord Arosa ligt in de regio Graubunden. Voorheen stond deze plaats bekend als alpien kuuroord doordat er weinig verkeer is, en de lucht daardoor dus erg schoon. Inmiddels hebben deze kuuroorden zich ontwikkeld tot veelzijdige accommodaties, met evenementen- en congresfaciliteiten, en beschikt Arosa over een gevarieerd aanbod; van backpacker hostels, appartementen complexen tot middenklasse en luxe hotelaccommodaties. Zowel in de zomer als in de winterperiode is Arosa een ideale plek om te vertoeven. Ga klimmen in het klimpark, wandel via het eekhoorntjes pad door prachtige natuur, pak de gondel naar de Weisshorn en geniet van het uitzicht, lunch in het panoramarestaurant, step door het berglandschap, ga waterfietsen op de Obersee of drink een drankje op één van de vele zonnige terrassen in het centrum.

Dag 1:
Samen met tien accountmanagers van gespecialiseerde agentschappen in de meetings- en incentivesector vloog EventBranche.nl met Swiss International Airlines onlangs naar Zurich, Zwitserland. Dé kans om eens de MICE-mogelijkheden over de grens te ontdekken. De uitstekende service aan boord, een kop koffie en een verse croissant, zorgde al voor een goed begin van deze studiereis. Bij aankomst is het nog eens 3,5 uur reizen. Maar de treinrit er naartoe is al een bezienswaardigheid op zich. Langs de imposante bergen, de blauwe wateren van de Zürichsee, pittoreske tunnels en hoge bruggen arriveren we in Arosa.

Bij aankomst stap je midden in het centrum uit de trein, waar je meteen een fantastisch uitzicht hebt over de Obersee en de binnenstad. Na een korte wandeling langs het water komen we aan bij het klim- en kabelpark. Met 7 parcours en een apart gedeelte voor kinderen, biedt het park plezier van ieder niveau. Dit park is het enige klimpark in Zwitserland dat onderdeel is van een all-inclusive pakket, waardoor toegang gratis is voor iedereen die overnacht in Arosa.
Na het klimmen worden we door vertegenwoordigers van Arosa Toerisme opgewacht met ‘Zvien’. Dit zijn lokale lekkernijen in de vorm van diverse kaas- en worstsoorten en verschillende smaken gebak. Zodra iedereen even heeft kunnen proeven van de lokale specialiteiten worden we per shuttle naar ons onderkomen gebracht; het viersterren Waldhotel National.

Waldhotel National
Waldhotel National is een viersterren hotel met 124 gerenoveerde kamers, in een rustig gedeelte van Arosa. Het hotel ligt op korte loopafstand van het centrum en tegenover drie wandelpaden én de skipiste, die toegang geeft tot 225 skiliften in de omgeving. Het hotel beschikt over vijf congres- en eventzalen, drie restaurants, een pianobar en een sparuimte met sauna en zwembad. De kamers zijn modern ingericht, beschikken over een luxe badkamer met regendouche én bieden leuke extra’s zoals het kussenkeuzemenu, badjassen, gratis wifi en kabelzenders.

Dag 2:
Na een goede nachtrust stond dag twee in het teken van de diverse activiteiten die in en om Arosa te doen zijn. Zo beginnen we de dag met een wandeling door het eekhoorntjes bos. Omgeven door stromende beekjes, persoonlijke zitbankjes en adembenemende uitkijkpunten eindigen we bij een klein restaurant. Vervolgens zijn we per bus vanaf Maran naar Prätschli gebracht, waar we gingen ‘pitch- en putt golven’. Aan het einde van dit parcours kom je uit bij de kabelbaan die leidt naar het topje van de Weisshorn. Hier heb je een 360 graden uitzicht over de besneeuwde bergen én is tevens een panorama restaurant- en eventlocatie gevestigd. Na een typisch Zwitserse lunch vervolgen we onze weg terug naar het dorp, niet te voet maar per step. Via smalle bergweggetjes rijden we met hoge snelheid naar beneden. Onderweg stoppen we voor een uitgebreide rondleiding in het vijfsterren Arosa Kulm Hotel & Alpin Spa. Dit hotel is één van de oudste en meest traditionele hotels van Arosa. Het ligt op 1850 meter en is omgeven door het imposante berglandschap van Zwitserland. Arosa Kulm Hotel beschikt over 119 ruime kamers, zes restaurants (waaronder een internationaal gourmet restaurant, een échte Italiaanse taverne én een Thais restaurant) en acht zalen voor meeting- en events. Daarnaast beschikt het hotel ook over een uitgebreide sparuimte met zwembad, watervallen, een whirlpool, jacuzzi, muziekgrot en diverse sauna’s.

Bij terugkomst in het hotel is er kort de tijd om even op te frissen, om vervolgens met paard en wagen naar restaurant Alpenblick te rijden. Het laatste stuk is een steile bergweg omhoog, en moet dus zelf gelopen worden, maar is uiteindelijk écht de moeite waard als je op zoek bent naar een unieke dinerbeleving. Dit restaurant, midden op een berg, biedt naast een goed restaurant ook een bijzondere glamping ervaring!

Dag 3:
Vandaag zijn we alweer aan het eind gekomen van de studiereis. Maar voordat we richting de luchthaven van Zürich vertrekken brengen we nog even een bezoek aan het sport- en congrescentrum Arosa. Deze locatie, gebouwd in 2011, maakt het voor Arosa mogelijk om ook ruimte te bieden aan grote evenementen tot 2000 personen, als aanvulling op de capaciteit van de hotel- en meeting faciliteiten in de regio. Het complex beschikt over een foyer voor ontvangsten, vijf vergaderruimtes die door flexibele wanden zijn te combineren en een eigen ijshal, voor ijshockey, curling en schaats activiteiten. Deze ijshal is tevens inzetbaar voor grote evenementen, congressen en beurzen tot 1800 personen. Ook beschikt het congrescentrum nog over een luxe congres- en vergaderzaal voor maximaal 370 personen, volledig uitgerust met de meest moderne licht-, geluid- en presentatiefaciliteiten. Kortom, een evenementenlocatie voor zowel kleine, als middelgrote en grote evenementen.

Als afsluiting gaan we met de hele groep waterfietsen op de Obersee en sluiten we de studiereis af met een drankje op het zonnige terras. EventBranche wil via deze weg Zwitserland Toerisme nogmaals bedanken. We kijken terug op een geslaagde trip!

Zwitserland Toerisme, de organisatie die Zwitserland promoot voor MICE events, gaat aankomend jaar nog meer de diepte in. Doelgerichte marketing en virtual reality zijn hier slechts een onderdeel van. Yves Luetolf, directeur Benelux, en Lisette van Dolderen, Key Accountmanager, leggen uit waarom Zwitserland zo aantrekkelijk is voor events én verklappen in het EventBranche Magazine ook de 10 meest unieke eventlocatie van het land. Benieuwd? Bekijk dan het volledige artikel!

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.