Incentives+in+Zwitserland%3A+wintersportgebied+en+vakantieoord+Arosa
Nieuws

Incentives in Zwitserland: wintersportgebied en vakantieoord Arosa

REISORGANISATIE MICE –Onlangs vroegen we incentiveorganisaties naar de ontwikkelingen in de MICE markt. De belangrijkste conclusies? Budgetten stijgen, er worden nieuwe bestemmingen ontdekt en er is vooral sprake van congressen, meetings en further education met een zakelijk karakter. Tijd dus voor EventBranche om een kijkje te nemen over de grens en deze trends eens te toetsen op neutraal gebied: in Zwitserland. Switzerland Convention & Incentive Bureau (SCIB) nam ons mee naar Arosa.

Samen met tien accountmanagers van gespecialiseerde agentschappen in de meetings- en incentivesector, vloog EventBranche.nl met Swiss International Airlines naar Zurich, Zwitserland. De uitstekende service aan boord, een kop koffie en een verse croissant, zorgt al voor een goed begin van deze studiereis. Bij aankomst is het nog eens 3,5 uur reizen. Maar de treinrit er naartoe is al een bezienswaardigheid op zich. Langs de imposante bergen, de blauwe wateren van de Zürichsee, pittoreske tunnels en hoge bruggen arriveren we midden in het centrum van Arosa.

Wintersportgebied en vakantieoord Arosa ligt in de regio Graubunden. Voorheen stond deze plaats bekend als alpien kuuroord doordat er weinig verkeer is, en de lucht daardoor dus erg schoon. Inmiddels hebben deze kuuroorden zich ontwikkeld tot veelzijdige accommodaties, met evenementen- en congresfaciliteiten, en beschikt Arosa over een gevarieerd aanbod; van backpacker hostels, appartementen complexen tot middeklasse en luxe hotelaccommodaties.
Zowel in de zomer als in de winterperiode is Arosa een ideale plek om te vertoeven. Ga klimmen in het klimpark, wandel via het eekhoorntjespad door prachtige natuur, pak de gondel naar de Weisshorn en geniet van het uitzicht, lunch in het panoramarestaurant, step door het berglandschap, ga waterfietsen op de Obersee of drink een drankje op één van de vele zonnige terrassen in het centrum. Daarnaast beschikt Arosa over 200km aan wandelpaden en wel 225km aan skipistes. Ook is Arosa de thuisbasis van diverse grote evenementen:

IceSnowFootball
Officieus sneeuwvoetbal wereldkampioenschap, te midden van het besneeuwde berglandschap. Voormalige nationale spelers uit de hele wereld spelen om deze begeerde titel (januari).

Arosa Jazzdagen
Jazzklanken van de Obersee tot de top van de Weisshorn (juli).

Arosa muziektheater
Een opera op een open plek in het bos; een 'bospodium' in de openlucht (juli).

Arosa Humorfestival
De groten uit de wereld van cabaret en comedy komen bijeen voor vermaak van de gasten in het winterse voorseizoen-Arosa (december).

Meer weten over de hotel-, congres- en eventfaciliteiten in Arosa? Binnenkort gaan we hier dieper op in.
 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.