Eric+Bakermans+%28NBTC%29+onderscheiden+met+internationale+prijs
Nieuws

Eric Bakermans (NBTC) onderscheiden met internationale prijs

EVENEMENTENBUREAU MICE - Eric Bakermans, manager Meetings & Conventions bij NBTC Holland Marketing, is onderscheiden met een IMEX Academy Award. Hij ontving de prijs in de categorie ‘Europe’ voor zijn continue inspanningen om het zakelijke toerisme in Nederland te stimuleren.

Fotocredits: NBTC Holland Marketing

IMEX is een van Europa’s meest toonaangevende vakbeurzen voor de internationale vergader- en incentive industrie. De beurs vond dit jaar plaats van 19 tot en met 21 april in Frankfurt. Bakermans ontving zijn onderscheiding tijdens het galadiner op woensdag 20 april. Zijn collega’s zijn trots en vinden het geheel terecht dat Bakermans op deze manier waardering krijgt voor zijn bijdrage aan de zakelijke markt: 'Eric heeft een grote passie voor zijn vak en voor de branche. Dit bewees hij in de afgelopen zestien jaar bij NBTC. Daarnaast heeft hij ook een grote rol in initiatieven zoals de ICCA, HSMAI en de Strategic Alliance of the National Convention Bureaux of Europe.'

Bakermans is Manager Meetings & Conventions bij NBTC. Binnen de afdeling Business Development is hij verantwoordelijk voor alle activiteiten en campagnes die gericht zijn op de internationale congres- en vergadermarkt. Hiervoor richt hij zich met name op meetingplanners en congresorganisatoren. Zijn doel? Nederland steeds beter op de kaart zetten als zakelijke bestemming.

Economisch belang zakelijke markt
De zakelijke reismarkt is van groot economisch belang, aangezien zakenreizigers relatief veel geld besteden aan en tijdens hun reis naar Nederland. Zakelijke bijeenkomsten leveren een substantiële bijdrage aan de Nederlandse economie in termen van bezoekers, bestedingen en banen. Daarnaast vormen ze een belangrijke katalysator voor de kenniseconomie en draagt de sector bij aan de profilering van een stad of regio. In 2014 bezochten bijna 1 miljoen buitenlandse bezoekers ons land met een MICE-motief en zij besteedden ruim 1,3 miljard euro. NBTC heeft het zakelijke segment in kaart gebracht in het digitale magazine ‘Zakelijk ontmoeten in Nederland’.

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.