MeteoVista+verlaagt+tarieven+voor+weerbewaking+op+zakelijke+evenementen
Nieuws

MeteoVista verlaagt tarieven voor weerbewaking op zakelijke evenementen

WEERBEWAKING EVENEMENTEN - ‘Het noodweer kwam ineens een paar uur eerder dan verwacht!’ Niets zo veranderlijk en verraderlijk als het weer, zeker niet nu de klimaatveranderingen tot grotere excessen kunnen leiden. MeteoVista bewaakt al jaren publieks- en zakelijke evenementen in Nederland en België en verlaagde onlangs haar tarieven in de eventbranche.

'Van de Dam tot Damloop, een concert van Anouk, een personeelsfeest bij ASML tot Lowlands: zodra weersomstandigheden van invloed zijn op de bezoekers en deelnemers van een evenement, is goede weersbewaking van essentieel belang. Want hoe goed de veiligheid van tevoren ook voorbereid is, de beschikking over actuele weersinformatie en advies over hoe om te gaan met de weersomstandigheden is cruciaal. Het afgelopen jaar liet het weer helaas regelmatig van zich horen tijdens verschillende evenementen. En dat is wat MeteoVista betreft eerder toekomstmuziek dan uitzondering', aldus Hans Roozen, hoofdmeteoroloog van MeteoVista.

Schade
‘De seizoenen veranderen door invloed van de mondiale temperatuurstijging, een warmer klimaat veroorzaakt extremer weer. Door die hogere temperaturen kan de atmosfeer meer energie bevatten en dat mondt vaker uit in zwaardere buien met alle schadelijke gevolgen van dien.’ Helaas zijn er inmiddels tal van voorbeelden waarbij het mis ging, met als meest recente weerongeval Pukkelpop in Belgie.

Jitske Roos, commercieel manager MeteoVista: ‘Daarom hebben we gekeken naar een manier om de drempel voor organisaties te verlagen om wél professioneel om te gaan met onderwerpen als veiligheid en voortgang t.a.v. het weer. Het resultaat: een speciaal pakket tegen een lagere tariefstelling. De bewaking van MeteoVista start indien nodig een aantal dagen voorafgaand aan het evenement. De ervaren meteorologen vanuit de 24-uurs weerkamer in Zeist nemen contact op met de organisator zodra een overschrijding van de afgesproken parameters dreigt. Bij overschrijding volgt advies over hoe om te gaan met de omstandigheden. Onder het motto: gebeurt er niks dreigends die dag, dan betalen klanten de nieuwe pakketprijs. De diensten zijn: een jaarabonnement op Outdooralert.nl, bewaking, risicomodel , een logboekrapportage, direct contact met de dienstdoende meteoroloog in geval van vragen, weerrapport en verwachtingsinformatie. Mochten de meteorologen op basis van de dreiging van de afgesproken parameters over gaan tot een proactieve bewaking, dan stijgt de prijs.' 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.