Meer dan 2/3 van de evenementenlocaties verwacht dat online boeken gemeengoed wordt

18-11-2014 - EVENEMENTENLOCATIE VERGADERLOCATIE - Binnen de MICE-branche worden allerlei initiatieven gestart om locaties online te boeken. Hoe zien meetinglocaties de ontwikkelingen op dit gebied?

Uit onderzoek van meetingreview.com blijkt dat de meerderheid van meetinglocaties verwacht dat online boeken van vergaderruimtes binnen 12 maanden gemeengoed wordt in de MICE-branche. Een restaurant boeken in Maastricht, een hotelkamer in Barcelona, een vlucht naar New York: het kan online achter de pc, laptop, tablet of vanaf de smartphone. Geen toekomst meer, maar dagelijkse praktijk. 

MeetingReview deed afgelopen weken onderzoek onder vergader- en eventlocaties over de toekomst van online boeken. Van de 306 respondenten verwacht 69% dat online boeken van een vergaderruimte net zo eenvoudig wordt als het boeken van een hotelkamer. Uit het onderzoek blijkt tevens dat 67% van de ondervraagde locaties al eens nagedacht heeft over de aanschaf van online boekingssoftware. Het belangrijkste argument bij deze overweging blijkt de 24-7 bereikbaarheid van een online tool voor potentiële gasten. Daarnaast vindt 84% van de respondenten dat bezoekers van hun website ook de beschikbaarheid van een zaal of locatie moeten kunnen toetsen. Op de vraag of de bezoeker ook online moeten kunnen betalen antwoordt bijna 60% bevestigend. Opmerkelijk is dat 60% van de respondenten geen kostenbesparing verwacht als het boekingsproces volledig online verloopt.

1 Reacties

Leuk voor de vergader - en meetingmarkt maar dit verhaal geldt niet voor (grote) evenementen.
Mark @ 18-11-2014 16:03 uur
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum

  Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum in Zeist is gelegen op een bosrijk eigen landgoed midden op de Utrechtse...
 2. Ebben Inspyrium

  Ebben Inspyrium. Unieke groene locatie met een inspirerend verhaal
 3. Amsterdam Arena

  Op zoek naar een sportieve evenementenlocatie voor uw business event? De Amsterdam ArenA is buiten voetbal en...
 4. Naarderbos

  Naarderbos wordt gekenmerkt door het indrukwekkende uitzicht over het Gooimeer,...
 5. INK Hotel Amsterdam MGallery by Sofitel

  INK Hotel Amsterdam is een luxe design hotel en dankt haar naam aan de rijke...

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners