Man+overlijdt+na+ongeval+tijdens+bedrijfsuitje
Nieuws

Man overlijdt na ongeval tijdens bedrijfsuitje

EVENEMENTENBUREAU BEDRIJFSUITJE - De man die zwaargewond raakte bij een bedrijfsuitje van de politie, na een val uit een tokkelbaan, is overleden.

Een aantal jaar geleden waren er in een korte periode opvallend veel ongelukken tijdens bedrijfsuitjes met gewonden en dodelijke slachtoffers. EventBranche.nl hamerde destijds vooral op het kiezen van bedrijven met veiligheidscertificering en -keurmerken, dat had het bedrijf waar dit ongeval met uiteindelijke dodelijke afloop gebeurde in dit geval allemaal.

'Het ongeluk gebeurde donderdagmiddag 20 november 2014 omstreeks 16.00 uur bij een outdoor activiteit in Hank. Het tokkelen boven het water was onderdeel van een recreatief teamuitje met collega's. Door nog onbekende oorzaak brak de kabel van de tokkelbaan. Het slachtoffer werd door het gewicht van de zware metalen kabel onder water getrokken. Met alle macht werd geprobeerd om hem weer boven water te krijgen. Dat lukte uiteindelijk door met behulp van een aanwezige graafmachine de kabel te liften. Hij werd door collega's uit het water gehaald en naar de kant gebracht. Ondertussen waren er twee ambulances gearriveerd. Aan de waterkant werden onmiddellijk levensreddende handelingen gestart. Het ambulancepersoneel kreeg bij de behandeling van het slachtoffer ondersteuning van een medisch team van de traumahelikopter. De man is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis en overleed enkele dagen later', aldus Politie.nl.

Klimpark Biesbosch heeft, naast de dagelijkse checks, naar eigen zeggen vorige maand nog een technische keuring ondergaan door certificatie- en inspectie instelling TÜV, die bedrijven onder andere controleert op veiligheid en kwaliteit. 'Ondanks dat het klimpark nog vorige maand een uitgebreide TÜV keuring heeft ondergaan en er dagelijks checks worden uitgevoerd, heeft dit ongeval toch plaats kunnen vinden, wat we extreem betreuren. Wij doen alles aan de veiligheid en werken volgens de strengste normen', laat het klimpark op hun website weten. De politie en het Openbaar Ministerie zijn bezig met een onderzoek.
 

 

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.