Nieuwe+eventlocatie+EM2+in+Groningen+wordt+afbreekbaar
Nieuws

Nieuwe eventlocatie EM2 in Groningen wordt afbreekbaar

INDUSTRIELE EVENEMENTENLOCATIE - Vanaf medio 2017 opent poppodium en evenementenlocatie EM2, op het Suikerunie terrein in Groningen, haar deuren voor zakelijke evenementen, bedrijfsuitjes en feesten. Het initiatief kwam tot stand na een succesvolle crowdfundingsactie, die ruim 60.000 euro heeft opgeleverd.

Fotocredits: www.Em2groningen.nl

EM2 is de opvolger van evenementenlocatie De EMG Faktors; een grote brand maakte hier een einde aan. Oprichters Alieke Rademaker en Chris Garrit startte echter al snel een nieuw initiatief.

Alieke Rademaker vertelt aan Greatervenues.nl, namens EM2: ‘Het concept van de EM2 is gebaseerd op enkele tekorten die wij zagen in de regio op gebied van locatieaanbod. Zo is er en slechts een beperkt aanbod aan locaties met een optimale akoestiek voor groepen tussen de 500 en 800 personen. De zalen die er zijn hebben vaak geen eigentijdse uitstraling. Bij de voormalige EMG hebben we ervaren dat er een grote vraag is naar locaties die ‘anders’ zijn dan reguliere locaties, die vaak als onpersoonlijk worden ervaren. Bij EM2 komt ruimte en uitstraling samen, op een spannend stukje Groningen.’

Over de eventmogelijkheden van EM2
Het Suikerunie terrein wordt een plek voor mensen die verder durven te kijken dan het centrum van de stad, voor mensen die nieuwsgierig zijn. De eventlocatie wordt gebouwd met nieuwe en hergebruikte materialen en krijgt de looks van een Amerikaanse “Red Barn”.  Er wordt gebouwd vanuit het Cradle to Cradle principe. Het gebouw kan in een later stadium in zijn geheel worden afgebroken en alle materialen kunnen worden hergebruikt. De wanden worden aan de buitenkant geïsoleerd met stro.

De grote zaal wordt gebouwd met speciale panelen van een hoge akoestische kwaliteit. Ook is de zaal opdeelbaar en geschikt te maken voor diverse evenementen. Voor intieme gelegenheden vanaf 20 personen tot grote bijeenkomsten en indoor-concerten tot 800 personen. Buiten het gebouw zijn evenementen tot 10.000 personen mogelijk. De tuin biedt ruimte voor een buitenpodium en vuurplaats. Daarnaast heeft de EM2 nog een grote (gratis) parkeerplaats.

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.