Henk+Scholten+nieuwe+directeur+Lucent+Danstheater+%7C+Dr+Anton+Philipszaal
Nieuws

Henk Scholten nieuwe directeur Lucent Danstheater | Dr Anton Philipszaal

EVENEMENTENLOCATIE THEATER - Per 1 september wordt Henk Scholten de nieuwe directeur van het Lucent Danstheater en de Dr Anton Philipszaal. Hij volgt dan Dick van der Meer op die deze functie de afgelopen periode als interim directeur heeft vervuld.

Met Henk Scholten krijgt het theatercomplex aan het Spui een directeur met een zeer ruime ervaring in de wereld van de podiumkunsten. Hij studeerde theaterwetenschappen, was eerder onder meer negen jaar directeur van de Utrechtse Schouwburg en is thans nog directeur van het Theater Instituut Nederland.

'We zochten en vonden een cultureel boegbeeld', aldus Harry van der Meijden, voorzitter van de Exploitatiestichting en de Stichting Gastprogrammering. Beide stichtingen gaan per 1 januari 2013 op in één Stichting Dans- en Muziekcentrum Den Haag. 'Wij hebben er alle vertrouwen in dat Henk Scholten het artistieke profiel van het Dans- en Muziekcentrum aan het Spuiplein ook in deze tijd van bezuinigingen stevig weet neer te zetten, met een verantwoorde combinatie van hoogwaardige voorstellingen en concerten en een brede, toegankelijke programmering van genres binnen de dans en muziek.'
 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.