Gamechanger%3A+binnen+4+uur+een+volledige+internetverbinding+op+iedere+eventlocatie
Nieuws

Gamechanger: binnen 4 uur een volledige internetverbinding op iedere eventlocatie

INTERNET EVENEMENTENLOCATIE - RentNet, zo heet het Nederlandse computerverhuurbedrijf dat nu de evenementenmarkt binnenstormt met een Tijdelijke Internet-provider voor evenementen op iedere evenementenlocatie. Binnen vier uur beschikt de locatie en het evenement over een geheel eigen internetverbinding.

Met Tijdelijk Internet (TI) garandeert RentNet dat ondernemingen en dus ook evenementenlocaties en hun gasten, direct online zijn, zelfs als er geen elektriciteit voorhanden is. 'Internet is een primaire behoefte op elke werkplek en zeker ook op ieder evenement. Bij de inrichting van dit soort tijdelijke 'werklocaties' is vaak aan alles gedacht, behalve de internetverbinding. De reguliere providers hanteren voor de levering van een internetverbinding minimaal vijf werkdagen en dat is voor de evenementenbranche onbegonnen werk. Zij bieden bovendien geen geschikte oplossing wanneer het om een tijdelijke internetverbinding gaat, omdat er bijvoorbeeld hoge aansluitkosten zijn of lange contractperiodes', aldus het team van RentNet, dat zich ook gespecialiseerd heeft in tijdelijke internetverbindingen op evenementenlocaties.

'De service van RentNet is al beschikbaar vanaf één dag en de Tijdelijk Internet Box is volledig compatibel met de bestaande infrastructuur van bedrijven en locaties. De TI-verbindingen van RentNet bieden een downloadsnelheid tot 225 Mbit en een uploadsnelheid tot 50 Mbit. Ook voorziet de dienst in een vast publiek IP-adres en remote beheer. Met de (draadloze) verbindingen is er tevens PIN- en VoIP-verkeer mogelijk. Dat maakt de service van RentNet ideaal voor bijvoorbeeld grote outdoorevenementen en bouwplaatsen, maar ook in het geval ergens de stroom uitvalt. De internetverbinding wordt bij de inrichting van tijdelijke werkplekken vaak vergeten. En dat terwijl moderne werknemers van internet afhankelijk zijn voor het uitvoeren van hun taken”, zegt Patrick Leeuwenberg, directeur en eigenaar van RentNet. “RentNet biedt organisaties hiervoor snelle en flexibele oplossingen – een gat in de markt, dat wij opvullen met onze Tijdelijk Internet-dienst.' 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.