FIOD+doet+inval+bij+ATPI%3A+heeft+ATP+ministerie+voor+miljoenen+benadeeld%3F
Nieuws

FIOD doet inval bij ATPI: heeft ATP ministerie voor miljoenen benadeeld?

EVENEMENTENBUREAU INCENTIVE - Een enorme rel, zeker in de media. Eerder oordeelde een rechter al dat ATPI in strijd met de afspraken, die het had met het ministerie van Justitie en Veiligheid, had gehandeld. Nu is zelfs de FIOD binnengevallen, omdat het vermoeden bestaat dat het ministerie voor miljoenen is benadeeld.

'De FIOD heeft dinsdag 10 mei een bedrijfspand van zakenreisorganisatie ATP op Schiphol doorzocht', berichten vele tientallen media. Die inval vond plaats binnen een strafrechterlijk onderzoek, omdat er vermoedens zijn dat er tussen 2010 en 2012 oplichting en valsheid in geschriften heeft plaatsgevonden, aldus het Openbaar Ministerie.

In grote lijnen was er een contract tussen ATP en het ministerie van Veiligheid en Justitie voor de vele duizenden zakenreizen van het ministerie. Daar waar ATP zou werken op basis van de meest doelmatige en economisch meest voordelige mogelijkheden, bestaat het vermoeden dat dit niet gebeurd is en dat er zaken zijn achtergehouden. Enkele media wekken de suggestie dat ATP destijds zelf met buitenlandse prijzen boekte, maar op de factuur de duurdere Nederlandse prijs doorberekende.

ATP laat in de media weten volledig mee te werken aan het onderzoek, dat dus betrekking heeft op een periode van zo'n 5 jaar geleden. Pas na het onderzoek zal ATP zelf ook met een verklaring komen. EventBranche.nl meldde overigens vorige week dat ATPI een nieuwe managing director voor onder meer Nederland

>> Bekijk een zeer uitgebreid achtergrondartikel op Zakenreis.nl

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.