Faillissement+voor+eventlocatie+North+Sea+Jazz+Club
Nieuws

Faillissement voor eventlocatie North Sea Jazz Club

EVENEMENTENLOCATIE - North Sea Jazz Club, gevestigd op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam, is failliet. Volgens diverse media kon de evenementenlocatie al een aantal maanden de huur niet meer betalen wat een eventuele doorstart in de weg stond. North Sea Jazz Club sluit per direct haar deuren.

Kop Oost BV, het bedrijf achter de club, heeft maandag faillissement aangevraagd nadat afgelopen weekend de laatste investeerder in de zaak zich had teruggetrokken. Hoewel de club een aantal succesvolle maanden achter de rug heeft liep het naastgelegen restaurant Billie’s Bar, dat afgelopen zomer door de club werd geopend, erg moeizaam. Een eventuele doorstart kwam niet van de grond omdat de locatie al vier maanden de huur niet had betaald en daarbij de naam van de club gewijzigd moest worden nadat het Rotterdamse festival North Sea Jazz van organisator Mojo de licentie niet wil verlengen.

Het faillissement treft 60 medewerkers en freelancers. De kaartverkoop voor komende optredens, die tot het einde van het jaar gepland staan, is inmiddels gestaakt.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.