EventBranche+on+Tour+in+Belgie%3A+teambuilding+in+de+prehistorie
Nieuws

EventBranche on Tour in Belgie: teambuilding in de prehistorie

INCENTIVE REISORGANISATIE - EventBranche.nl ging on Tour in Wallonië België en ontdekten de omgeving van Luik, dat voornamelijk interessant is voor kleinere gezelschappen. Een regio met bijzondere locaties waar je boardroom meetings, vergaderingen of brainstorm sessies kunt houden en aansluitend kunt overnachten en genieten van de culinaire gastronomie van de Waalse keuken.

Zo is het vernieuwde préhistomuseum, nabij Luik vlak over de grens bij Maastricht, een aanrader. Ga terug naar het stenen tijdperk en leer in groepsverband jagen, boogschieten of vuur maken. Aan de hand van een zeer kundige gids, doorgaans een echte archeoloog, wordt u meegenomen langs allerlei activiteiten en bezienswaardigheden uit de prehistorie. Geheel in het thema wordt een gezamenlijke lunch aangeboden waarbij Pierre Leclercq, historicus in de gastronomie, u laat kennis maken met diverse favoriete gerechten van de historische adel door de eeuwen heen. Wel even rekening houden met een maximale capaciteit van rond de 30 personen in de luxe eetzaal.

All-in golf-, vergader-, wellness- en restaurant Hotel Naxhelet    
Golf en Wellness Hotel Naxhelet is in niets meer de 17e eeuwse Waalse boerderij met binnenplaats die het ooit geweest is. Wat ervan is overgebleven zijn de sfeer, de rust en gedeeltelijk de buitenmuren die zorgen voor een karakteristieke uitstraling. Het is in alles het hutje op de hei waar u naar op zoek bent voor bijvoorbeeld een twee daagse executive meeting. Behalve dan dat ‘het hutje op de hei’ een super comfortabel golf en wellness hotel betreft, met high-end overnachtingfaciliteiten, lunch- en diner mogelijkheden met bijpassende wijnkaart.



The Belgian Owl
Werkelijk uniek in zijn soort en in de nabije omgeving van zowel Hotel Naxhelet als het Préhistomuseum vind je The Owl Distillery. Deze traditionele en award winning whisky destilleerderij uit Henegouwen wordt alom geroemd door whiskykenners en is met een groep te bezoeken voor een rondleiding op en rond het terrein met aansluitend een whisky proeverij. Voor de liefhebbers; Ja, er kan aansluitend ook whisky aangekocht worden!



Kasteel van Modave
Domaine Du Château de Modave is niet alleen een bezienswaardigheid vanwege zijn ligging, op een 60 meter hoge rots boven de Hoyoux vallei, maar vooral ook vanwege het bijzondere verhaal over de grote waterwinning van Brussel die je kunt beleven in de onderste zalen van het kasteel. Deze historische locatie is aan te bevelen voor met name de wat kleinere groepen. Hoewel het naast gelegen Hotel- Restaurant voldoende ruimte biedt als evenementenlocatie voor grotere eendaagse congressen en feesten, is de capaciteit qua aantal hotelkamers en het aantal zitplaatsen in het restaurant ietswat beperkt. Al met al perfect voor boardroom meetings en brainstormsessies met overnachting.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.