Trends+2017%3A+health+%26+wellness%2C+nerds+en+chatbots
Nieuws

Trends 2017: health & wellness, nerds en chatbots

EVENEMENTEN TRENDS - Het aankomende EventBranche Magazine staat boordevol bureau-, locatie-, catering- en decoratietrends voor 2017. We vroegen Jarno Duursma, trendwatcher, naar zijn visie op de toekomst van events én zetten de belangrijkste trends voor je op een rij:

Jarno Duursma, spreker, trendwatcher en auteur zegt: ‘De trend van dit moment is de kwalitatieve groei van kunstmatige intelligentie. Het herkent beter afbeeldingen dan wij mensen, is ook beter in taalherkenning en andere zintuigelijke waarnemingen. Door kunstmatig intelligente camera's te plaatsen in een ruimte krijgt de eventorganisator in realtime feedback over de stemming in de zaal. En sprekers krijgen door de kleuren van Philips Hue lampen feedback wanneer er (letterlijk) veel vragende gezichten in de zaal zijn. En een transcript van de lezing kun je na afloop van het event gelijk toegemaild krijgen. In de verdere toekomst krijgt iedere premium spreker een kunstmatig intelligente chatbot waar je vooraf en na het evenement mee in gesprek kunt gaan.‘

De belangrijkste trends op een rij:

Evenementenbureaus: nieuwe experts aan boord
Bureaus die mee willen op marketing en communicatieniveau zullen er in 2017 achter komen dat hun 'team' dan uit diverse experts moet bestaan. Maar dat zijn niet altijd de usual suspects. Kennis van online mogelijkheden, techtools en veranderprocessen in organisaties. Kortom, tijd voor nerds en organisatiedeskundigen.

Evenementenlocaties: ontspanning en rust
De grotere bedrijven van Nederland zijn meer en meer bezig met mindfullness, zen, yoga, dus de locatie die ook ruimte heeft voor onthaasten kon wel eens spekkoper worden. Geef ze een thuis, geef ze ontspanning!

Evenementendecoratie: dag gebaande paden
Er ligt een mooie toekomst in het verschiet voor de evenementendecorateurs, want tijd is aangebroken dat gebaande paden definitief doorbroken worden. Een persconferentie wordt een event, een awardshow een beleving, een vergadering staand in thema.

Eventcatering: Vlees in de bijrol
De basis is groente en niet langer het stuk vlees. Dat is niet alleen samen te vatten met het stempel vegetarisch, maar vooral ook duurzamer, bewuster en gezonder. Let op, want we gaan niet opeens alsnog in één keer over tot volledig vegetarische catering, maar denk aan kleinere vleesporties.

Verandering in de eventmarkt: creëer nieuwe belevenissen
Bezoekers willen geen standaard, dat is al jaren zo, maar nu kunt u ook echt iets bijzonders leveren. Ze willen iets nieuws en iets anders en laat 2017 nou net het jaar zijn dat we nieuws en anders in de schoot geworpen krijgen. Onder andere 'health & wellness' worden genoemd op de verlanglijst van opdrachtgevers. De respondenten van een trendonderzoek van Eventmanagerblog.com laten ook horen: doorbreek de ouderwetse manier van organiseren en benader events en meetings meer 'casual'. Bovenal: durf, hoeft niet over de top, maar zorg voor passende en verrassende belevenissen.

Lees deze, en nog 25 andere trends, in het aankomende EventBranche magazine. Ontvangt u deze nog niet? Word dan nu lid voor 109,- euro (ex. btw) per jaar (volledig aftrekbaar) en ontvang het magazine deze maand nog in uw brievenbus.

 


 

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.