ID310+ontwikkelt+en+produceert+opening+Utrecht+Centraal
Nieuws

ID310 ontwikkelt en produceert opening Utrecht Centraal

EVENEMENTENBUREAU CONCEPTONTWIKKELING EN REALISATIE - In opdracht van de gemeente Utrecht, NS en ProRail werd deze week, in samenwerking met creatiebureau ID310, het nieuwe Utrecht Centraal geopend. Voor de officiële openingsdag ontwikkelde ID310 een entertainmentprogramma dat in het teken stond van ontmoeten en verbinden.

Van yogalessen op het stationsbalkon tot eenmalige trouwlocatie. Voor één dag was station Utrecht Centraal hét podium van en voor de stad. Met bijzondere theateracts, urban en moderne dansoptredens, singer-songwriterconcerten en een pop-up bioscoop met films van Utrechtse filmmakers werd een sfeervolle setting gecreëerd om samen met reizigers muziek te maken. Wanneer je de trein moest pakken, konden de in het rood geklede reismaatjes je vergezellen en vermaken tijdens je reis. Bij het zogenaamde ‘Meetingpoint’ kon men aanschuiven om in gesprekken van vijf minuten aan de hand van dilemmakaartjes nieuwe mensen te leren kennen.

De officiële opening werd vanaf een U-vormig podium gepresenteerd door Joris Linssen. Hij riep de duizenden aanwezigen op om foto’s online te plaatsen onder de hashtag #opUtrechtCentraal. Gedurende de show waren de foto’s zichtbaar op groot scherm en liep de percentagemeter snel op. Staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu, wethouder Victor Everhardt van de gemeente Utrecht, president-directeur Roger van Boxtel van NS en voorzitter raad van bestuur Pier Eringa van ProRail openden samen met de reizigers station Utrecht Centraal door een mega 360° foto. De hashtag #opUtrechtCentraal stond vervolgens uren lang in de top vijf van trending topic op Twitter, de reizigers deden volop mee aan de feestelijke activiteiten en de officiële openingsshow was drukbezocht. ID310 kijkt met trots terug op deze succesvolle productie.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.